Liesbeth van der Lee en Jelle Hoekstra versterken Möbius-team

14 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Möbius heeft zijn team versterkt met twee ervaren professionals: Liesbeth van der Lee en Jelle Hoekstra zijn beiden gestart als management consultant.

Van der Lee is een senior management consultant en projectmanager die kan bogen op bijna dertig jaar aan ervaring, opgedaan binnen zowel de publieke als private sector. Ze bracht vijftien jaar door bij KPN, in haar laatste rol als implementatiemanager. Vervolgens werkte ze wederom vijftien jaar voor gemeente Alphen aan den Rijn, waarvan de laatste zeven jaar als proces- en informatieadviseur.

Meest recentelijk was ze enkele jaren actief voor het Waterschapshuis, in de rol van programmamanager Datastromen. In die hoedanigheid kon ze haar passie voor data en informatie kwijt, twee elementen die voor het Waterschapshuis in het huidige tijdperk van groot belang zijn.

Liesbeth van der Lee and Jelle Hoekstra - Mobius

Afgelopen december besloot Van der Lee een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Het was tijd voor echt wat anders”, vertelt ze.

Kortere opdrachten, meer variatie, nieuwe omgevingen, vergelijkbare vraagstukken openden uiteindelijk de weg naar Möbius. Het adviesbureau, dat zo’n honderd consultants telt, voert projecten uit in de overheidssector, industriële sector, gezondheidszorg en service-omgeving, gericht op strategische momenten voor organisaties.

Möbius laat weten verheugd te zijn met de komst van Van der Lee. “Liesbeth is bedreven in het verbinden van mensen, organisatie, processen, waarbij de bedoeling centraal staat”, aldus het bureau.

Vanuit haar nieuwe rol hoopt Van der Lee de komende periode impact te kunnen maken bij de opdrachtgevers van het bureau. “De expertises die Möbius centraal heeft staan dragen bij aan een relevante en positieve maatschappelijke impact.”

En dat is precies haar bedoeling, geeft haar kersverse werkgever aan. “Met de opdrachten die ze heeft en nog komen hoopt ze dat verschil te kunnen maken.”

Ook nieuw bij Möbius is Jelle Hoekstra, een senior management consultant en projectmanager die ruim tien jaar heeft gewerkt binnen de publieke sector. Hoekstra is afkomstig van BMC, een vooraanstaand adviesbureau voor het publieke domein.

Vanuit de implementatietak van het bureau vervulde Hoekstra zo’n drie jaar uiteenlopende projectleidende rollen.  Eerder werkte hij jarenlang voor gemeente Heerenveen, in zijn laatste rol als projectleider dienstverlening.

Hoekstra brengt uitgebreide ervaring mee naar Möbius, onder meer in systeemimplementaties, veranderprogramma’s (op het gebied van informatiemanagement en digitale dienstverlening) en innovatieprojecten. In het bijzonder richt zijn interesse zich op de (semi-)overheid, en dan vooral op gebieden als digitalisering, verbetering van de (digitale) dienstverlening en informatiemanagement, zowel intern als extern.

Vanuit Hoekstra’s interessegebieden paste Möbius dan ook goed in het profiel waarnaar hij in zijn volgende carrièrestap op zoek was. Zo geeft hij aan: “De opdrachten die Möbius uitvoert passen perfect in het profiel, naast deze opdrachten is Möbius bovendien een interessant en innovatief bedrijf.”

Möbius is blij met de kennis en ervaring die Hoekstra meebrengt, evenals zijn leidende capaciteiten. “Zijn aanpak kenmerkt zich door het team/de organisatie te motiveren en te enthousiasmeren. Daarnaast is goed plannen en organiseren van groot belang om de gewenste resultaten te behalen”, laat een woordvoerder weten.

Möbius is actief vanuit kantoren in Utrecht, Brussel en Sint-Martens-Latem (België) en Parijs (Frankrijk).