Aon Hewitt koopt pensioenfondsbeheerder van ASR

11 april 2012 Consultancy.nl

Aon Hewitt, adviesbureau op het gebied van HR, consultancy en outsourcing, heeft de overname van het pensioenfondsbeheer van ASR Pension Fund Services (APFS) afgerond. Het adviesbureau heeft alle bestaande klantencontracten en de medewerkers van APFS overgenomen. In total worden circa 20.000 deelnemers overgedragen aan Aon Hewitt.

Beide partijen maakten eind vorig jaar bekend een overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van de bedrijfsactiviteiten van APFS. ASR besloot tot de overdracht van het onderdeel om zich meer op zijn kernactiviteiten te richten. Marcel van der Meulen, directeur Pensioenen van ASR, zei in november 2011 het volgende over de verkoop: “Het uitvoeren van administraties voor pensioenfondsen is geen kernactiviteit binnen onze aangescherpte strategie, daarom hebben we besloten de activiteiten van APFS aan Aon Hewitt af te stoten.”

Transitie succesvol afgerond
De transitie is inmiddels succesvol afgerond. Reinoud van den Broek, CEO van Aon Hewitt in de Benelux: "Klanten van APFS worden ook na de overname door Aon Hewitt voorzien van professionele ondersteuning bij het uitvoeren van de pensioenadministratie. Bij het overnemen van de activiteiten hebben we alle arbeidsplaatsen kunnen behouden. De overname is zonder problemen verlopen, waarbij alle klanten voortdurend zijn geïnformeerd over de stand van zaken. De klanten zijn enthousiast over het in zeer korte tijd bereikte eindresultaat."

Nieuws