KPMG breidt RvC uit met Linda Hovius en Kuldip Singh

09 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft zijn raad van commissarissen (RvC) uitgebreid met Linda Hovius en Kuldip Singh. Met de toetreding van Hovius en Singh bestaat de RvC uit zes leden.

“Ik ben enorm blij met de komst van Linda en Kuldip, die allebei hele uiteenlopende bestuurlijke ervaringen hebben opgedaan, ook vanuit verschillende achtergronden. Dat vergroot de diversiteit van onze raad nog meer dan al het geval was en helpt ons verder met innoveren van onze dienstverlening”, laat Roger van Boxtel weten, voorzitter van de raad van commissarissen van KPMG.

Linda Hovius werkt sinds 2016 als zelfstandig boardroom consultant. Ze kan bogen op een lange adviesloopbaan met een focus op strategy consultancy, het implementeren van verandering en het stroomlijnen van teams. Linda Hovius en Kuldip Singh - KPMG

Ze werkte onder andere ruim twintig jaar voor ’s werelds grootste strategiekantoor McKinsey & Company, waar ze verschillende (directie)functies vervulde. In 2012 richtte Hovius Aberkyn op, een change leadership-consultancybureau, dat vijf jaar later door McKinsey & Company werd overgenomen.

Naast haar werk als adviseur bekleedde Hovius in haar loopbaan tal van toezichthoudende rollen, onder meer bij Flow Traders en RoyalFloraHolland. Ook was ze bestuurslid bij de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen.

Kuldip Singh, van oorsprong bedrijfseconoom, is een doorgewinterde bestuurder en director met jarenlange ervaring in het implementeren van digitale en datastrategieën. Sinds mei 2016 vervult hij diverse bestuurlijke rollen en geeft hij leiding aan de digitale transformatie van de Innogy Retail-organisatie, onderdeel van de in Duitsland beursgenoteerde E.ON Group. Ook is Singh momenteel lid van de raad van toezicht van de Kindertelefoon.

Eerder stond Singh als COO aan het hoofd van het digitaliseringsproces van het Nederlandse mediabedrijf Sanoma Digital, waar hij eerder al de rol van Director Strategy & M&A vervulde. In de tussenliggende periode vervulde Singh in India de rol van bestuursvoorzitter bij het Duitse mediabedrijf Gruner + Jahr, onderdeel van Bertelsmann.

Singh begon zijn loopbaan als management trainee bij Exxon Mobil Europe, waarna hij vervolgens enkele jaren werkte voor KPMG en daarna als Senior Manager bij Logica (nu CGI).

Stephanie Hottenhuis, CEO van KPMG in Nederland, reageert verheugd op de versterking van de RvC. “De zakelijke en maatschappelijke ervaring van Linda en Kuldip zijn een waardevolle aanvulling in onze raad van commissarissen. Ik ben vereerd met hun komst en kijk uit naar onze samenwerking.”