Niek de Vreeze maakt de stap van stagiair naar adviseur bij KWINK groep

08 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In navolging van zijn afgeronde stage bij KWINK groep was Niek de Vreeze zo enthousiast dat hij besloot aan boord te blijven. Begin deze maand ging hij bij het advies- en onderzoeksbureau uit Den Haag aan de slag als adviseur.

Niek de Vreeze studeerde eind vorig jaar af in politicologie en planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn zoektocht naar een uitdagende start van zijn loopbaan leidde hem naar KWINK groep, een onderzoeks- en adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken.

“Ik werd meteen enthousiast van het soort werk dat KWINK doet”, aldus Niek, die besloot te solliciteren naar een stageplek. “KWINK leek mij een mooie uitdaging om mijn kennis te verbreden en me meer te richten op de bestuurlijke kant van maatschappelijke vraagstukken.”

Niek de Vreeze, Junior Adviseur, Kwink Groep

Omdat zijn stage geen afstudeerstage betrof (hij had zijn scriptie reeds voltooid) mocht Niek direct aan de slag met een uitdagend intern project. “Hiervoor heb ik op basis van wetenschappelijke en vakliteratuur intern het gesprek gevoerd over spanningen bij het uitvoeren van beleidsevaluaties.”

Tijdens zijn stage heeft Niek veel opgestoken, onder meer op het gebied van openbaar bestuur. “Ik heb enorm veel geleerd over de werking van bijvoorbeeld uitvoerende organisaties en de hedendaagse uitdagingen waarvoor het openbaar bestuur in Nederland staat.”

Verder heeft hij de afgelopen periode zijn kennis kunnen verbreden in verschillende projecten. Zo was hij onder andere betrokken bij een onderzoek naar participaties bij hernieuwbare energie op land en bij een onderzoek naar het borgen van zachte waarden binnen ruimtelijke ontwikkeling.

Nieks ervaringen bij deze opdrachten smaakten naar meer en maken dat hij nu zijn loopbaan bij het bureau vervolgt, in de rol van junior adviseur. “Het soort projecten dat we doen en daarnaast de sfeer met collega’s maken dat ik enorm veel plezier heb in het werken bij KWINK.”

De projectenpijplijn voor Niek en zijn collega’s zit voor de toekomst in elk geval vol, verzekert de jonge consultant ons. Daarnaast geeft hij aan dat hij zich de komende tijd verder wil ontwikkelen als onderzoeker en adviseur. Er valt in elk geval nog van alles te leren.

“Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een onderzoeksopzet of het uitvoeren van een documentanalyse en interviews”, aldus Niek. “En er zit een aantal mooie projecten aan te komen. Ik kijk ernaar uit om mij binnen die projecten te blijven ontwikkelen!”