Citys Student Consultancy wil lokale impact uitbouwen

02 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Citys Student Consultancy is sinds de oprichting uitgegroeid tot een van de grotere studentenadviesbureaus in ons land. Een gesprek met voorzitter Gijs Harmeling en medeoprichter Max Middelbos over het profiel van het jonge bureau en de ambities voor de komende periode.

“We zijn ontstaan uit de samenwerking tussen twee bestaande studentenadviesbureaus in Delft en Groningen”, trapt Harmeling af. “Beide partijen hadden dezelfde missie: impact maken binnen de steden waarin zij actief zijn.” 

Met impact maken doelt Harmeling op de core business van Citys Student Consultancy: het leveren van student consultants aan opdrachtgevers die daar normaal geen budget voor hebben. 

Gijs Harmeling en Max Middelbos - Cities

“We leveren onze diensten niet aan gevestigde bedrijven, maar juist aan gemeenten, startups en non-profits. Dit om iets terug te geven aan de steden waar wij als studenten de kans krijgen om ons te ontwikkelen”, zegt Harmeling. 

“In teams van zes consultants werken we aan uiteenlopende vraagstukken, onder andere op het gebied van markttoetredingsstrategie, concurrentieanalyse en verduurzaming”, zegt Harmeling. Zo heeft het bureau marktonderzoek gedaan voor Layco Medical Devices en in opdracht van de provincie Groningen onderzocht welke mogelijkheden er zijn om grote sectorspecifieke innovatiehubs te realiseren in Noord-Nederland. 

De consultants van Citys worden allemaal klaargestoomd voor hun rol door gerenommeerde adviesbureaus binnen de branche. “We werken momenteel met Monitor DeloitteRoland Berger en Metyis”, vertelt Max Middelbos, de eindverantwoordelijke voor de landelijke partners. “Zij leren onze consultants de kneepjes van het consultancyvak en coachen ons gedurende projecten.” 

Vers talent

Drie keer per jaar opent Citys Student Consultancy de poorten voor nieuwe consultants. Inmiddels telt het team na verschillende wervingsrondes ruim 50 consultants. “En het einde van onze groei is nog niet in zicht”, geven de mannen aan. Onlangs is de nieuwe vestiging in Rotterdam gestart. “Met Rotterdam boren we een nieuwe, grote markt aan – zowel wat betreft klanten als consultants. Citys kan zich zo doorontwikkelen.”

Uiteindelijk wil Citys Student Consultancy uitgroeien tot een landelijk netwerk van student consultants. Aan deze ambitie bouwen alle Citys-consultants mee, want de organisatie is decentraal ingericht. “Elke consultant houdt zich naast projectwerk bevlogen bezig met een extra taak zoals recruitment, acquisitie, marketing of innovatie”, legt Middelbos uit.

“We zien dat consultants door deze extra taak meer betrokken worden in de onderneming en met extra inzichten voor een constante nieuwe energie zorgen. Zo werken we uiteindelijk met z’n allen aan dezelfde missie: het leveren van kwaliteit en maatschappelijke impact voor onze klanten, in onze steden!”