Van het studentenleven naar de consultancy: Twee trainees over hun start bij AevesBenefit

23 februari 2022 Consultancy.nl 8 min. leestijd

Het blijft vaak spannend: de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Voor pas afgestudeerden die hun carrière graag een vliegende start willen geven biedt een traineeship vaak uitkomst. Peter Links en Wiebe Muller kozen voor het consultancy traineeship van inkoopadviesbureau AevesBenefit. We vroegen ze hoe de overgang van hun studentenleven naar de inkoopconsultancy is bevallen.

Afgelopen zomer liep Peter Links met zijn masterdiploma Bedrijfskunde onder de arm het pand van de Rijksuniversiteit Groningen uit. Daarmee kwam na zeven jaar een einde aan zijn studentenbestaan. Hoewel ik mezelf niet per se typeer als de typische langstudeerder, vond ik na zeven jaar studeren het werkende leven toch wel een spannend vooruitzicht”, vertelt hij.

Het studentenleven beviel hem dan ook goed. “Overhemd op een kiertje, in m’n linkerhand een biertje – die eindeloze vrijheid is toch één van de grootste voordelen van het studentenleven”, zegt hij met een knipoog. “Midweekje Boedapest? Geen probleem. Een katerontbijt op de woensdagmiddag? Lekker doen. Toch nog een bestuursjaartje? Why not.”

Van het studentenleven naar de adviesbranche: twee trainees over hun start bij AevesBenefit

Nu hij met diploma in de hand voor de universiteit stond, was hij erg benieuwd hoe het werkende leven hem zou bevallen. “Ik vroeg me oprecht af hoe ik veertig hele uren moest gaan werken, terwijl ik twintig uur college al veel vond – ‘dat vak komt het volgende semester wel, scheelt weer’”, omschrijft hij zijn oude denkwijze.

Na een welverdiende zomervakantie begon Peter op 1 september dan toch echt “vol goede moed” aan zijn werkende leven: “Overhemd gestreken, in m’n linkerhand geen biertje maar een laptoptas.”

Inmiddels zijn we alweer zes maanden verder, al kan Peter dat nauwelijks geloven. “De tijd is voorbijgevlogen. Een traineeship kan soms best intens zijn. Je start met diverse projecten naast elkaar en voordat je het doorhebt draai je volledig mee. Wanneer doe je een stap naar voren? Wanneer kijk je even mee vanaf de zijlijn? Die balans is soms een uitdaging en dan is het fijn dat je nooit alleen op een project zit. Er is altijd een collega die even met je mee kan kijken.” 

Van die uitdagingen geniet hij bovendien met volle teugen. “Als ik zie wat ik de afgelopen zes maanden al heb geleerd, had ik geen moment willen missen”, zegt hij vol overtuiging.

Een nieuwe baan, een nieuwe stad, een ander ritme

Ook voor Wiebe Muller vormde de afgelopen zomer het einde van zijn studententijd. En ook hij behaalde zijn master aan de Rijksuniversiteit Groningen, alleen dan in Supply Chain Management. Al tijdens zijn studie maakte hij kennis met AevesBenefit.

“AevesBenefit verzorgde een workshop tijdens de ‘careers week’ op de universiteit”, legt Wiebe uit. “Na de workshop heb ik een kop koffie kunnen drinken met de consultants die de workshop kwamen geven. Zowel tijdens de workshop als daarna voelde ik een connectie met de materie en de personen. Het leek me dan ook meteen een mooie stap om mijn werkende leven te beginnen bij AevesBenefit. Toen ik tijdens mijn afstuderen werd benaderd voor het traineeship was de keuze snel gemaakt.”

Wiebe herkent de spanning die Peter voelde bij het aanbreken van het werkende leven. “In het begin is het uiteraard erg wennen om van je studie naar je eerste baan te gaan. Voor mij viel de stap samen met verhuizen naar een andere stad, dan gebeurt er veel tegelijkertijd. Een nieuwe baan, een nieuwe stad, een ander ritme, nieuwe mensen om je heen. Gelukkig kreeg ik meteen genoeg tijd en ruimte om me thuis te voelen in deze nieuwe omgeving.”

“Ik stapte in met het idee dat inkoop ‘alles met een factuurtje’ is, plus een beetje onderhandelen met je leveranciers. Niets is minder waar!”

Met het eerste halfjaar achter de rug kan Wiebe inmiddels meer dan tevreden terugblikken op zijn start bij AevesBenefit. “Ik ben op meerdere manieren verrast”, zegt hij met een brede glimlach. “Vanaf dag één krijg je al erg veel vrijheid om zelf je tijd in te delen. Dit straalt vertrouwen uit en brengt diversiteit in je dagelijkse activiteiten.”

“Wat me ook verrast is hoe snel je jezelf ontwikkelt”, vervolgt hij. “Ik heb het gevoel dat ik de afgelopen zes maanden een stuk volwassener ben geworden en heb me heel goed kunnen ontwikkelen op persoonlijk vlak. Je wordt scherper in discussies, krijgt meer inzicht in jezelf – dit had ik van tevoren niet verwacht.”

Iedere opdracht wat anders

Uiteraard ontwikkelen Wiebe en Peter zich tijdens het traineeship ook op inhoudelijk vlak. “Je krijgt meteen met veel facetten van het inkoopvak te maken”, vertelt Peter. “Ik stapte in met het idee dat inkoop ‘alles met een factuurtje’ is, plus een beetje onderhandelen met je leveranciers.” Inmiddels weet hij wel beter: “Niets is minder waar!”

De afgelopen maanden draaide Peter mee op uiteenlopende projecten. “Van Europese aanbestedingen voor ministeries en transporttenders tot het analyseren van spend, oftewel voor bedrijven inzichtelijk maken hoeveel geld ze nou eigenlijk bij welke leveranciers uitgeven. Bij de tenders vind ik het contact met de marktpartijen erg leuk en de spendanalyses zijn het uitdagendst. Daarnaast wordt met name bij de spendanalyses je kennis van Excel en Power BI snel bijgespijkerd na de zoveelste #N/A-, Blanco- of ERROR-melding.”

Ook Wiebe geniet volop van de afwisselende klussen. “Het leuke van dit vak is dat je van iedere opdracht wat anders leert. Dit betekent ook dat je door iedere opdracht op een andere manier wordt uitgedaagd.”

“In de zes maanden die ik voor AevesBenefit werk heb ik voor zes verschillende opdrachtgevers gewerkt in zowel de publieke als de private sector”, vertelt hij vrolijk, “waaronder twee gemeentes, een uitvaartverzekeraar en een opslagterminal. Ook heb ik een transporttender ondersteund. Zo krijg je bij veel sectoren een kijkje achter de schermen.”

Zijn voorlopige hoogtepunt was de opdracht bij de uitvaartverzekeraar. “Vanwege de diversiteit van de opdracht”, licht hij toe. “Er zat een analytisch gedeelte in, een organisatievraagstuk én een fusie. Dit was tegelijkertijd mijn grootste uitdaging. Het was op zichzelf al een complexe opdracht en dan moest ik ook nog veel leren.”

“Het leuke van dit vak is dat je van iedere opdracht wat anders leert. Dit betekent ook dat je door iedere opdracht op een andere manier wordt uitgedaagd.”

“Consultancy is een vak waarin je heel veel leert, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak”, beseft hij inmiddels. “Soms is het een uitdaging om geduldig te zijn tijdens het opdoen van deze ervaring. Bij je studie ben je gewend om snel bekend te raken met een vak, dat moest ik echt loslaten toen ik begon met werken.”

Begeleiding én vrijheid

De overstap van de universiteit naar de adviesbranche is dan ook wel degelijk uitdagend, beamen beide trainees. Maar het is een uitdaging waarvoor ze iedere dag maar al te graag (vroeg) hun bed uitkomen.

Daarbij speelt de cultuur die heerst bij AevesBenefit ook een cruciale rol, benadrukt Peter. “Bij AevesBenefit ben ik erachter gekomen hoe waardevol het is om een goede werksfeer te hebben. De persoonlijke sfeer, het contact met andere collega’s en de lage drempel om op kantoor naar collega’s af te stappen met vragen zijn voor mij als trainee heel waardevol.”

“Consultancy kent zo z’n piekmomenten en natuurlijk wordt er een bepaald werkniveau van je verwacht”, geeft hij aan. “Logisch, maar daartussen is er altijd meer dan genoeg ruimte om even een borrel te doen met collega’s of toffe evenementen te organiseren.” Wederom lachend: “Een katerontbijt op de woensdagmiddag is geen optie meer, maar je krijgt wél enorm veel vrijheid om je eigen tijden in te delen.”

Die vrijheid gaat uiteraard wel samen met uitgebreide begeleiding. “Waar je tijdens de werkprojecten heel erg wordt losgelaten, word je tijdens het traineeship begeleid door ervaren consultants”, licht Peter toe. “Er wordt veel tijd vrijgemaakt voor je persoonlijke proces, het delen van ervaringen en het samenwerken met elkaar. Dat geeft een heel ontspannen manier van leren met én van de andere trainees.”

“Ik voel veel vertrouwen”, vult Wiebe aan. “Er is een goede balans tussen begeleid worden en worden losgelaten. De begeleiding ervaar ik als erg persoonlijk. Er wordt veel aandacht besteed aan wie je bent, waardoor je veel over jezelf te weten komt. Dit is erg waardevol en neem je de rest van je carrière met je mee.”

Veertig uur een eitje

Gevraagd naar zijn grootste succes tot nu toe wijst Wiebe dan ook niet op één losse opdracht of prestatie, maar op de ontwikkeling die hij het afgelopen halfjaar heeft doorgemaakt. “Omdat dat iets is waar je als individu en als onderdeel van een organisatie het meeste aan hebt”, legt hij uit.

Nadat hij even heeft nagedacht voegt hij toch nog iets toe: “Ook het hebben van een baan waar je iedere dag met zoveel plezier naartoe gaat zie ik als een groot succes!”

Peter vindt het met name mooi om te zien hoe hij nu al persoonlijk impact kan maken bij opdrachtgevers. “Het voelt fantastisch dat rapportages – grotendeels van mijn hand – inmiddels bij klanten van AevesBenefit op het bureau zijn beland. Dat geeft ontzettend veel energie.”

Over het ‘vullen’ van de dagen maakt hij zich dan ook allang geen zorgen meer. “Zes maanden verder blijkt die veertig uur een eitje”, verzekert hij ons met een grijns. “En nog even over dat midweekje Boedapest: snel een keer met collega’s.”