DAS kiest Cegeka voor digitale upgrade van werkplekken

28 februari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Juridisch dienstverlener DAS heeft Cegeka geselecteerd om te ondersteunen bij de implementatie en het beheer van de nieuwe digitale werkplek.

Met meer dan 800 gespecialiseerde juristen en bijna 100 advocaten in dienst is DAS een van de grootste juridisch dienstverleners van ons land. Jaarlijks behandelt het bedrijf circa 125.000 juridische zaken in uiteenlopende gebieden, waaronder zakelijke conflicten, geschillen met bijvoorbeeld verhuurders en aannemers, of rechtsbijstand bij ontslag.

Vanuit de mogelijkheden en noodzaak van thuiswerken lanceerde het management van DAS vorig jaar een upgradeproject voor de werkplek. Na een pilot te hebben gedraaid met een nieuwe blauwdruk is nu gekozen om het concept bedrijfsbreed uit te rollen.

DAS kiest Cegeka voor digitale upgrade van werkplekken

De uitrol begint in april dit jaar en als alle 800 collega’s over zijn kunnen ze genieten van “volledig plaats- en tijdsonafhankelijk werken” op een manier die “veilig en betrouwbaar is voor de klanten”, aldus Erik Hietkamp, de Chief Information Officer van DAS.

Cegeka heeft de taak gekregen om de nieuwe werkplekken op basis van Microsoft 365 en Liquit te implementeren. Na de go-live neemt de IT-dienstverlener ook het werkplekbeheer voor zijn rekening (het beheercontract loopt drie jaar).

“Door deze samenwerking wordt onze werkplek professioneel beheerd en actueel gehouden conform marktstandaarden en best practices”, geeft Hietkamp aan. “De kwaliteit wordt tevens jaarlijks extern ge-audit op basis van het ISAE-3000-controlframework van Cegeka. Daarmee maakt DAS de gewenste stap in het optimaliseren van haar IT-volwassenheid.”