Freek Hanenbergh start als trainee bij Transit HSE

14 februari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Transit HSE, een adviesbureau gespecialiseerd in veiligheid, gezondheid en milieu in de technische sector, heeft een nieuwe trainee aan boord: Freek Hanenbergh.

Freek Hanenbergh komt vers uit de schoolbanken maar deed de afgelopen jaren al wel relevante werkervaring op in diverse bijbanen en stages. Hij kijkt ernaar uit om bij Transit HSE te werken aan safetyvraagstukken – een gebied waar hij al vroeg in zijn studie mee in aanraking kwam.

“Tijdens mijn eerste stage heb ik bij de Heineken brouwerij in ’s-Hertogenbosch een opdracht mogen doen gericht op machineveiligheid. In deze periode werd mijn interesse voor safety bevestigd.”

Freek Hanenbergh - Transit HSE

Dit was voor Freek ook aanleiding om de studie Integrale Veiligheidskunde te volgen, die hij vorig jaar met succes heeft afgerond. Bij Transit HSE gaat Freek ervaring opdoen met verschillende takken binnen de veiligheidskunde. Dit kan variëren van het waarborgen van de fysieke veiligheid van medewerkers op de werkvloer, tot procesveiligheid en bredere thema’s zoals duurzaamheid.

“Ik heb voor Transit HSE gekozen omdat het een jong, duurzaam en vooruitstrevende organisatie is waar trainees de mogelijkheid krijgen om continu te blijven leren in het dynamische werkveld”, legt Freek uit.

“Tijdens mijn stage is mij duidelijk geworden dat een veiligheidsbeleid niet achter een bureau moet worden gemaakt, maar op de werkvloer. Juist samen met collega’s die het werk uitvoeren werken aan werkinstructies, risico-inventarisaties en veiligheidsprocessen.”

Om klaar te zijn voor zijn nieuwe rol volgt Freek een uitgebreid ontwikkelprogramma. Ook wordt hij begeleid door ervaren Transit HSE-collega’s, zowel op de opdracht als intern. “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en mijzelf te gaan ontwikkelen als health & safety-consultant”, sluit hij af.