Climate Neutral Group voegt zich bij internationale speler Anthesis

21 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Nederlandse adviesbureau Climate Neutral Group heeft zich aangesloten bij Anthesis, een van de grotere gespecialiseerde partijen binnen de markt voor duurzaamheidsadvies.

René Toet, de Managing Director van Climate Neutral Group, zegt in een reactie op de deal: “We zijn er trots op om ons aan te sluiten bij Anthesis, een geweldig team van toegewijde duurzaamheidsprofessionals.”

Het in London gevestigde Anthesis heeft meer dan 800 consultants, werkzaam vanuit kantoren in 20 landen. Het bedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid, vooral door overnames – sinds de oprichting in 2013 zijn vijftien acquisities verricht. Twee weken geleden nog werd het Canadese Provision Coalition ingelijfd.

Climate Neutral Group voegt zich bij internationale speler Anthesis

“Door onderdeel te worden van Anthesis krijgen we toegang tot het wereldwijde Anthesis-netwerk en kennis van hun duurzaamheidsexperts”, geeft Toet aan. “De omvang en ambitie van de Anthesis creëert ontwikkelingsmogelijkheden voor het Climate Neutral Group-team en versnelt de impact van ons werk.”

Climate Neutral Group is gevestigd in Utrecht en heeft internationale kantoren in België en Zuid-Afrika. Sinds de oprichting twintig jaar geleden heeft het adviesbureau meer dan 3.000 organisaties ondersteund met het verminderen en compenseren van hun uitstoot van broeikasgas.

Ook is Climate Neutral Group bedenker en eigenaar van het ‘Climate Neutral Certified’-label, dat controleert of de CO2-uitstoot van een bedrijf of product wordt verminderd in overeenstemming met het Parijsakkoord. Het label is inmiddels uitgegroeid tot een standaard binnen de markt voor het zichtbaar maken van net zero-inspanningen. Dagelijks is het label te vinden op zo’n 30 miljoen consumentenproducten.

“Deze deal versterkt het full-service net zero-aanbod van Anthesis, met diensten als CO2-reductiestrategieën, het leveren van hoogwaardige compensatie, technologische innovaties, uitgebreide projectontwikkelingsmogelijkheden en certificering”, zegt Stuart McLachlan, de CEO van Anthesis.

“We bouwen hiermee onze kennis en kunde verder uit om organisaties te helpen bij het vermijden en verminderen van emissies en het toepassen van klimaatfinanciering voor mitigatie. Onze wederzijdse commitment om als B Corps te ondernemen staat symbool voor onze gedeelde waarden en normen. Ik kijk ernaar uit om het hele team te verwelkomen bij Anthesis.”

In een vergelijkbare deal vorig jaar voegde Sustainalize (ook een Nederlands adviesbureau met focus op duurzaamheid) zich bij ERM, net als Anthesis een speler van wereldformaat.