CFI begeleidt verkoop van Belgisch softwarebedrijf SupplyStack

18 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Belgisch logistiek softwarebedrijf SupplyStack is overgenomen door zijn Duitse branchegenoot Transporeon. Met behulp van het internationale sales- en distributienetwerk van het nieuwe moederbedrijf wil SupplyStack zijn logistieke planningsplatform internationaal aanbieden. Het management en de verkopende aandeelhouders werden tijdens de verkoop begeleid door CFI.

Het in 2013 opgerichte SupplyStack heeft een softwareplatform ontwikkeld voor realtime monitoring, planning en sturing van logistieke stromen. Het modulaire Software-as-Service-platform stelt verladers en logistieke dienstverleners in staat hun logistieke stromen efficiënter in te richten.

Nadat de afgelopen jaren is gewerkt aan de doorontwikkeling van het platform – met financiële ondersteuning vanuit private equity-aandeelhouders Fortino Capital, Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) en Mainport Innovation Fund (MIF) – wil SupplyStack het softwareplatform naar de internationale markt brengen.

CFI begeleidt verkoop van Belgisch softwarebedrijf SupplyStack

Omdat het opzetten van een internationaal salesnetwerk een flinke klus is, zocht het bedrijf een partij die al beschikt over een salesnetwerk en internationale distributiekracht. Samen met Fortino, PMV en MIF schakelde SupplyStack de hulp in van CFI om potentiële kopers aan tafel te krijgen en het verdere verkoopproces te orkestreren.

Vanwege de pandemie vond het verkoopproces digitaal plaats. CFI bracht de verkopende partijen en het management via Teams aan tafel met potentiële kopers uit diverse landen en regio’s, waaronder Duitsland, de VS, Scandinavië, Frankrijk en Oost-Europa.

Strategische waarde

Uit de verschillende kandidaten viel de keuze op Transporeon, een Duitse softwaremaker met wereldwijd ruim 1.200 medewerkers. Via het transportmanagementplatform van Transporeo wordt jaarlijks voor zo’n €20 miljard aan vracht verplaatst. Dankzij deze grote schaal en internationale aanwezigheid kan het bedrijf – zelf onderdeel van private equity-investeerder Hg Capital – “strategische waarde toekennen” aan SupplyStack, zo geeft CFI aan.

Nick Poels, oprichter en CEO van SupplyStack, reageert verheugd op de verkoop: “Wij zijn heel trots om op te gaan in de Transporeon-familie en kunnen ons geen beter resultaat voor de onderneming en de aandeelhouders wensen.”

Poels geeft aan dat de samenwerking met CFI “vanaf de eerste dag” vertrouwd aanvoelde. “Zij hebben het proces ingericht op het juiste tempo, waarmee competitiviteit en dealzekerheid gewaarborgd werd, en hebben de potentiële kopers met de juiste strategische toon geënthousiasmeerd.”

Derde software-exit binnen een jaar

Het is voor CFI alweer de derde exit van Fortino in een jaar tijd die het bureau heeft ondersteund. Ook bij de vorige twee deals betrof het de verkoop van een softwarebedrijf.

Afgelopen najaar begeleidde de corporate finance-adviseur al de verkoop van medisch softwarebedrijf Dobco Medical Systems aan branchegenoot Dedalus en in mei werd big data-telecomsoftwarebedrijf Riaktr verkocht aan Seamless Distribution Systems, maker van mobiele betaalsoftware voor de telecomsector.