Talentontwikkelaar ORMIT gaat verder als Ormit Talent

14 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Talentontwikkelaar ORMIT gaat per begin dit jaar verder als Ormit Talent. Vier vragen aan chief executive officer Thomas De Wulf over de rebranding en de hernieuwde focus.

ORMIT wordt Ormit Talent: waarom deze naamsverandering?

“Op de arbeidsmarkt is een ware talentcrisis losgebarsten. CEO’s liggen er wakker van: waar vind je de toptalenten die de grote vraagstukken van vandaag en morgen weten om te zetten in nieuwe kansen? Hoe trek je ze aan en, minstens zo belangrijk, hoe hou je ze vast?” 

“Al decennialang weten wij de geesten en harten van jonge toptalenten te winnen. Daar hebben wij de juiste radar, het juiste gevoel en de juiste professionals voor. Door onze naamsverandering en met de loep in ons nieuwe logo wordt dit in één oogopslag duidelijk.”

Thomas De Wulf, CEO, Ormit Talent

Wat doet Ormit Talent precies?

“Als Ormit Talent geven we organisaties toegang tot jong talent dat gedreven wordt door nieuwsgierigheid. Slimme geesten, digitale denkers, flexibele doeners. Toekomstige leiders en gamechangers die bedrijven vooruithelpen. ‘The special ones’ noemen we ze. Wij zoeken, vinden en ontwikkelen deze unieke talenten continu en zorgen voor een perfecte match tussen deze jonge uitzonderlijke talenten en de actuele vraagstukken van organisaties.”

Jullie credo is ‘If you have the talent, you will have the business’. Let uit?

“Wil je als organisatie de uitdagingen van morgen aangaan en een innovatieve koploper zijn en blijven? Dan moet je vandaag al investeren in jong toptalent. ‘If you have the talent, you will have the business’, is ons credo. Bij Ormit heeft het altijd om talent gedraaid, en dat blijven we doen: jong talent vinden dat organisaties helpt een nieuw tijdperk in te leiden.”

“Talent met de drive om zich voortdurend te blijven ontwikkelen in een continu veranderende wereld. Deze ‘special ones’ combineren sterke analytische en verbindende kwaliteiten met lef, een grote dosis onbevangen nieuwgierigheid en een enorme drive om de wereld een beetje mooier te maken.”

Wat hopen jullie te bereiken?

“Wij beseffen als geen ander dat we aan de basis staan van een toekomstige generatie leiders. Je proeft het aan alles: deze nieuwe generatie talent wil het anders en beter doen en zet zich in voor een wereld die werkelijk duurzaam, divers en inclusief zal zijn.”

“Als experts in talent development is het aan ons om hen daarvoor alle ruimte te geven, ze uit te dagen en ze daarbij te ondersteunen. En er zo voor te zorgen dat hun ontwikkeling gericht is op het realiseren van die ene droom: a better place to live in. We bieden hiermee een antwoord op de talentcrisis en zien het als kans om met onze ‘special ones’ maatschappelijke impact te maken.”