Baker Tilly Corporate Finance trapt 2022 af met foodtransactie

14 januari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Baker Tilly Corporate Finance heeft zijn eerste deal van 2022 aangekondigd. De firma adviseerde BestPartner tijdens de verkoop aan branchegenoot Smaakspecialist.

Het in Ulvenhout gevestigde Smaakspecialist is actief in de ontwikkeling, productie en distributie van duurzame voedingsmiddelen. Het bedrijf is vooral bekend van de labels Smaakt, BioToday, Raw Organic Food en Consenza. De producten van deze merken zijn veelal te vinden in de grotere supermarkten van ons land.

Met de overname van BestPartner gaat een “wens in vervulling”, aldus Smaakspecialist-oprichter Pieter Dirven. “Hiermee kunnen we ons aanbod van producten uitbreiden en onze internationale expansie verder vormgeven.”

Baker Tilly Corporate Finance trapt 2022 af met foodtransactie

Het Waalwijkse BestPartner biedt een breed assortiment aan gecertificeerde glutenvrije producten. De onderneming heeft in ons land het alleenrecht op de verkoop van onder meer SamMills, Emco, Vitabella en Coppenrath.

“Deze producten vormen een mooie aanvulling op het productportfolio van de Smaakspecialist. Dit maakt ons sterker in de keten”, aldus Dirven. “Daarnaast beschikt BestPartner over een waardevol internationaal netwerk.”

Het Corporate Finance-team van Baker Tilly dat verkoper BestPartner begeleidde tijdens de transactie stond onder leiding van partner Mark Goderie. Het M&A-bureau was gedurende het gehele verkoopproces aan boord, van het opstellen van de verkoopdocumentatie tot en met de onderhandelingen, het due diligence-onderzoek en de closing.

Als onderdeel van de deal voegt het team van BestPartner zich bij de circa dertig medewerkers van Smaakspecialist.