TCS lanceert Sustainathon: Europese competitie voor tech-innovatie

07 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Tata Consultancy Services (TCS) lanceert de eerste editie van Sustainathon, een Europese competitie waarin tech-innovatie wordt ingezet om klimaatverandering aan te pakken.

De wereld, momenteel vooral in de ban van de coronacrisis, staat de komende decennia voor enorme duurzame opgaven. Belangrijke thema’s zijn onder meer de overexploitatie en opwarming van onze aarde, de snelle bevolkingsgroei en de almaar groter wordende consumptie-industrie. Maar ook grote milieuproblemen als waterverspilling en farmaceutisch afval vragen om oplossingen.

Hier komt de Europese Sustainathon van TCS om de hoek kijken, een co-innovatie- en talentenwervingsevenement waaraan (universiteits)studenten en jonge professionals kunnen deelnemen.

TCS lanceert Sustainathon: Europese competitie voor tech-innovatie

Zij mogen zich met hun innovatieve ideeën en kennis storten op het oplossen van bestaande wereldwijde en complexe problemen. De focus ligt hierbij op duurzaamheidsvraagstukken. Met de inzet van geavanceerde technologie helpen de studenten bedrijven met het aanvliegen van deze uitdagingen.

Als onderdeel van het TCS Accelerator Program worden de uiteindelijke winnaars van de wedstrijd (maximaal drie) in staat gesteld om hun oplossingen daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

“Met de Europese Sustainathon willen wij het perfecte platform creëren om geweldige ideeën te presenteren, onderzoeken en in hoog tempo te ontwikkelen en daarmee de wereld een betere plek te maken”, laat Sapthagiri Chapalapalli weten, hoofd van TCS Europe.

“We brengen mensen, bedrijven, overheidsinstellingen en leiders uit de industrie samen om sterke ecosystemen te creëren waarmee we collectief een groener en duurzamer Europa kunnen bouwen”, voegt hij toe.

Het Sustainathon-initiatief (voluit: Sustainathon – The Balancing Act) bouwt voort op de klimaattop COP26 en de Europese Green Deal. Vorig jaar werd de competitie door TCS reeds in Singapore in het leven geroepen. Met de huidige introductie in Europa wordt het initiatief wereldwijd verder uitgebreid.