Hendrik Oudelaar over werken in strategieconsulting bij Arthur D. Little

12 januari 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Starten in de strategieconsulting is gewild: het is niet alleen uitdagend, maar vormt geregeld ook de springplank naar een succesvolle carrière. Hendrik Oudelaar werkt sinds vijf maanden binnen het vakgebied, vanuit het Amsterdamse kantoor van Arthur D. Little. Hij vertelt over zijn keuze voor het strategiekantoor en zijn ervaringen tot nu toe.

Wat trekt jou aan de wereld van strategieconsulting?

“Vooral de diversiteit van de projecten. Consulting geeft je de kans om in contact te komen met diverse sectoren en om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Tegelijkertijd ontdek je ook waar je echte sterke punten liggen en waar je de meeste impact kunt maken.”

“Een belangrijk aspect van werken in strategieconsulting is dat je direct na je studie de kans krijgt om te werken aan projecten die belangrijk zijn voor het senior management van de grootste bedrijven ter wereld. Daardoor kun je als strategieconsultant vanaf de eerste dag direct impact maken.”

Hendrik Oudelaar, Business Analyst, Arthur D. Little“Ook is het inspirerend om te werken met een groep ambitieuze en intelligente mensen met verschillende achtergronden. Het Amsterdamse team van Bij Arthur D. Little bestaat uit mensen met veel verschillende achtergronden: scheikunde, politiek, finance, techniek, noem maar op. Het werken met de knapste koppen en hun diverse achtergronden levert unieke perspectieven op – met andere woorden: we kunnen veel van elkaar leren.”

Je liep eerder al stage bij Arthur D. Little. Welke rol speelde dat in je terugkeer naar het kantoor?

“Ik doorliep de stage na het behalen mijn bachelordiploma. Hoewel ik nog geen werkervaring had werd ik meteen omarmd door het team en kreeg al snel dezelfde verantwoordelijkheden als andere Business Analisten (het instapniveau bij Arthur D. Little).”

“Het kantoor in Amsterdam kende op dat moment al een sterke focus op duurzamheidsprojecten. Het belang en de urgentie van dit onderwerp – zowel voor mijzelf als voor de wereld – zijn de afgelopen jaren alleen maar verder toegenomen.”

“Het is de combinatie van de positionering van het kantoor, de focus op strategie en duurzaamheid en natuurlijk de mensen en de cultuur van Arthur D. Little die mij hebben overtuigd om mijn carrière bij Arthur D. Little te starten.”

Aan wat voor soort projecten heb je gedurende je eerste vijf maanden gewerkt?

“Tijdens de eerste maanden heb ik vooral gewerkt aan projecten rond duurzaam portfoliomanagement voor chemische multinationals. Voor een Belgisch chemiebedrijf hebben we audits uitgevoerd op hun assessments van een deel van hun portfolio.”

“Het was interessant om een grote verscheidenheid aan toepassingen en technologieën te analyseren en mooi om duurzame en strategische aanbevelingen aan de klant te mogen presenteren. Onze klant stelde deze waardevolle inzichten zeer op prijs.”

“Vervolgens heb ik een Duits en een Amerikaans chemiebedrijf ondersteund met het implementeren van duurzaam portfoliobeheer binnen hun hele organisaties. Tot op heden hebben we de belangrijkste interne stakeholders geïnterviewd, maatgesneden methodologieën ontworpen en een planning gemaakt voor de bedrijfsbrede uitrol.”

“Momenteel werk ik aan een businesscase voor een recyclingfabriek voor elektrische auto’s in Europa. We kijken naar de economische haalbaarheid van de mogelijkheid voor zo’n fabriek in de nabije toekomst.”

“Hoewel deze bedrijven in vergelijkbare domeinen opereren, is het interessant om te zien hoe ze van elkaar verschillen en tegelijkertijd inspirerend samenwerken met mensen van over de hele wereld.”

Hoe helpt Arthur D. Little je bij je professionele en persoonlijke ontwikkeling?

“Arthur D. Little biedt uitgebreide ondersteuning voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. In de eerste plaats leer ik veel van mijn collega’s tijdens projecten, waarbij het stellen van vragen zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Daarnaast heb ik een mentor met wie ik regelmatig gesprekken voer over mijn voortgang en doelen.”

“Verder organiseert de wereldwijde organisatie – Arthur D. Little heeft kantoren in meer dan 20 landen – virtuele trainingen. Dit jaar ga ik naar het buitenland voor een intensief trainingsprogramma van een week met collega’s van kantoren uit alle hoeken van de wereld. Deze week zal volledig gericht zijn op persoonlijke en professionele ontwikkeling.”

Waarom heb je gekozen voor Arthur D Little, en niet voor een van de (grotere) concurrenten?

“Tijdens mijn stage merkte ik dat ik het werken bij een boutique kantoor erg leuk vond. Door de kleinere omvang leer je iedereen kennen en leer je veel over de verschillende projecten waar onze teams aan werken.”

“Tegelijkertijd is er veel contact met de andere, wereldwijde kantoren, wat zorgt voor een dynamische en internationale omgeving. Dit, in combinatie met de projectfocus op strategie, duurzaamheid, innovatie en fusies & overnames, deed mij besluiten voor Arthur D. Little te gaan.”

Tot slot, hoe zou je de cultuur bij Arthur D. Little omschrijven?

“De cultuur in Amsterdam is erg familiaal. Aangezien het team niet enorm groot is leer je echt iedereen kennen. Het kantoor stimuleert een platte hiërarchie, waardoor er sprake is van open uitwisseling tussen alle collega’s. Dit draagt bij aan een zeer prettige omgeving om in te werken.”

“Binnen Arthur D. Little is voortdurend ruimte voor ontwikkeling... en natuurlijk plezier. Tijdens mijn eerste maand zijn we met de volledige kantoren van Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Centraal-Europa naar Sardinië afgereisd. Dit was een geweldige reis, waarbij ik veel nieuwe mensen heb leren kennen en het was leuk om te zien dat de unieke cultuur van Arthur D. Little gedeeld wordt door alle kantoren.”