Machiel Goudswaard wordt partner bij Q-Consult Insurance

29 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boetiek adviesbureau Q-Consult Insurance heeft Machiel Goudswaard benoemd tot partner.

Q-Consult Insurance is een specialistisch advies- en projectmanagementbureau voor de schadeverzekeringsmarkt. Het bedrijf ontstond vorig jaar toen de verzekeringspraktijk van Q-Consult Progress Partners zich verzelfstandige en verder ging als Q-Consult Insurance.

Goudswaard was een van de vijf leden die zich voegde bij het nieuwe Q-Consult Insurance en ziet nu zijn loyaliteit en trackrecord beloond met zijn aanstelling als partner. Per 1 januari geeft hij samen met oprichter Arjan Loonstra leiding aan het bureau.

Machiel Goudswaard , Partner, Q-Consult Insurance

“Een mooie mijlpaal in mijn werkende leven”, laat Goudswaard weten op LinkedIn, waarbij hij ook tevreden terugkijkt op de afgelopen periode: “Samen met de collega’s hebben we een mooie klantenkring opgebouwd! We mogen onze klanten ondersteunen met leuke en uitdagende opdrachten.”

De stap naar partner vormt de kroon op Goudswaards jarenlange dienstverband bij Q-Consult Insurance en zijn juridische rechtsvoorgangers.

Hij startte in 2007 bij Q-Consult Bedrijfskundige Adviseurs, dat in 1998 werd opgericht door onder meer Arjan Loonstra. In 2013 splitste Q-Consult Progress Partners zich af van Q-Consult Zorg (dat nog steeds bestaat). Goudswaard ging mee naar Q-Consult Progress Partners en richtte zich vooral op vraagstukken in de verzekeringswereld.

De afgelopen jaren was hij Teamlead van de Insurance-praktijk, die zich vooral richt op de verschillende schadesegmenten binnen de sector. “Ik ben een onafhankelijk expert van het claimsproces bij verzekeraars, met als specialisatie letselschade. Klanten vragen mij voor mijn kennis en vaardigheden op het gebied van auditing (processen, financieel, kwaliteit), mentorschap/management, project - en programmamanagement en procesverbetering”, aldus Goudswaard.

Hoewel al veertien jaar actief binnen de verschillende onderdelen van Q-Consult, benadrukt Goudswaard dat het voor hem niet voelt alsof hij al die jaren werkte voor hetzelfde bedrijf. “De bedrijven en mijn rol zijn steeds veranderd.”

In de rol van partner gaat hij zich nu meer toeleggen op sales en business development en de begeleiding en coaching van medewerkers. “Ik vind het interessant en plezierig om inhoudelijk projectwerk te combineren met de ontwikkeling van collega’s.”

Naast Q-Consult Insurance is Goudswaard ook actief als ad interim directeur van de Stichting Kwaliteitscheck, een auditorganisatie voor het maatschappelijke domein.