Steven van den Heuvel lanceert nieuw adviesbureau: Unloop

23 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nederland is een nieuw adviesbureau rijker. Veranderspecialist Unloop wordt geleid door Steven van den Heuvel, die hiervoor bijna elf jaar werkte voor een grote branchegenoot. We stelden hem enkele vragen over het nieuwe bureau.

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?

“Ik wist vroeger nooit zo goed wat ik wilde worden. Ik studeerde hbo bestuurskunde in Den Haag en kreeg daar les van docent Paul Wouters. Hij is filosoof en werkte als consultant voor bedrijven in verandering. Hij kon altijd zo enthousiast vertellen over zijn werk dat ik er zelf ook geënthousiasmeerd door werd. Na mijn hbo-opleiding heb ik een universitaire studie gevolgd en ben ik bij een consultancybureau begonnen.” 

“Ik heb bijna elf jaar met veel plezier voor Conclusion Consulting gewerkt, maar het hebben van een eigen bedrijf is een droom die ik al heel lang heb. Het geeft je de vrijheid om je bedrijf in te richten op de manier waarop je dat zelf graag wilt zien.”

Steven van den Heuvel, Founder, Unloop

Waar ligt de focus van Unloop?

“Unloop richt zich volledig op de vitale sectoren. Hierbij kun je denken aan ziekenhuizen, energieleveranciers, uitvoeringsorganisaties en banken. Organisaties waarbij het echt belangrijk is dat er dingen veranderen.” 

“Unloop is geen traditioneel bureau – we zijn een netwerk van zelfstandige consultants. Consultants die zich herkennen in mijn waarden en aantoonbaar in staat zijn om verandering te creëren, kunnen zich bij Unloop aansluiten. De naam Unloop staat voor wat wij doen, niet werkende patronen doorbreken.” 

Wat wil je graag bereiken met Unloop?

“Mijn droom is om met Unloop een beweging van veranderaars in Nederland te creëren die duurzame verandering weet te realiseren in de vitale sectoren van ons land. Er zijn in Nederland een hoop vraagstukken waar mijn hart bij ligt. Ik wil mensen opleiden en een beweging creëren die de kans op succes enorm gaat vergroten.” 

“Omdat ik deze veranderingen zo belangrijk vind, ben ik met mijn eigen doorlopende jaarprogramma gekomen: duurzaam veranderen. Dit jaarprogramma is geschikt voor projectmanagers, coaches, verandermanagers en programmamanagers. Ik werk graag met mensen die gecommitteerd zijn om echt iets in beweging te krijgen in organisaties en dit met compassie doen voor de mensen die betrokken zijn.” 

“Door de jaren heen heb ik gemerkt dat veel veranderaars ongeïnformeerd enthousiast zijn, ze onderschatten de complexe situatie binnen de organisatie. Het is dus belangrijk dat je bereid bent om naar jezelf te kijken. Je neemt het verandervraagstuk van jouw organisatie mee naar het jaarprogramma. Je leert heel concreet om de verandering succesvol te maken en je leert ook veel over jezelf als veranderaar.”