Sjef Schmidt over werken bij inkoopadviesbureau Coppa

21 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sjef Schmidt werkt sinds 2017 bij Coppa, een adviesbureau gespecialiseerd in inkoopvraagstukken binnen de zorg en overheid. De young professional vertelt over zijn rol als aanbestedingsjurist en senior inkoopconsultant en hoe het is om te werken voor het bureau uit Arnhem.

Hoe vind je het om naast jurist ook inkoopconsultant te zijn?

“De combinatie is perfect voor mij. Als jurist ben je bij het uitvoeren van juridische werkzaamheden grotendeels solistisch bezig, terwijl je als inkoopconsultant veel meer in teamverband werkt. Ik krijg erg veel energie van het samenwerken met collega’s en opdrachtgevers.”

Welke werkzaamheden heb je binnen Coppa?

“Mijn werkzaamheden zijn zeer divers. Ik voer bijvoorbeeld juridische checks uit op aanbestedingsdocumenten van collega’s en opdrachtgevers. Daarnaast help ik bij het bepalen van aanbestedingsstrategieën van de complexere aanbestedingen.”

Sjef Schmidt, Aanbestedingsjurist én Inkoopconsultant. Coppa

“Als jurist kijk ik met een kritische en scherpe blik mee in het begintraject van een aanbesteding. Als namelijk blijkt dat van tevoren ergens niet goed over is nagedacht, is het mogelijk dat het gehele inkooptraject opnieuw moet.”

“Ik houd me tevens bezig met de klachtenafhandeling bij inkoopprocedures – een erg actueel onderwerp. Het is van belang dat ondernemers die betrokken zijn bij een aanbestedingsprocedure zich gehoord voelen en de mogelijkheid hebben om een klacht in te dienen. Coppa is gespecialiseerd in het onafhankelijk afhandelen van deze klachten.”

“Het grijze gebied waarmee ik als aanbestedingsjurist te maken krijg maakt het werk zeer uitdagend. Ik krijg erg veel energie wanneer ik opdrachtgevers verder help. Het is niet de bedoeling dat ik hen steeds wijs op wat niet kan volgens de regels. Ik schets een kader voor de opdrachtgever en vanuit daar denk ik met hen mee wat er aanbestedingsrechtelijk allemaal mogelijk is binnen de organisatie.”

Wat vind je het leukste aan het werken bij Coppa?

“De vrijheid die ik ervaar en invloed die ik binnen Coppa heb bij de keuze voor opdrachten spreekt mij erg aan. In samenspraak met de opdrachtgever bepaal ik zelf wanneer ik een opdracht uitvoer en of dat op locatie of thuis gebeurt.”

“Er wordt binnen Coppa ook goed rekening gehouden met je ambities. Mede daardoor heb ik de opdracht gekregen om de inkoopafdeling van een overheidsorganisatie te professionaliseren. Het is fijn dat ik de mogelijkheid heb om mijn werk zelfstandig uit te voeren, maar ook dat altijd een collega bereikbaar is om even mee te sparren.”

“En niet te vergeten, en ook ontzettend belangrijk, zijn de leuke activiteiten die Coppa regelmatig organiseert. Naast alle leuke borrels en Academies (de ontwikkeldagen) die Coppa organiseert, hebben wij onlangs met het hele bedrijf een trainingsweekend in Parijs gehad. Naast het deelnemen aan inhoudelijke sessies was het heel leuk om Parijs te ontdekken tijdens een fietstour en een wandeltour. Ook leer je snel je collega’s beter kennen tijdens de gezellige etentjes en borrels.”

Ook als aanbestedingsjurist aan de slag bij Coppa? Bekijk de vacature (Senior) Aanbestedingsjurist.