Grant Thornton ruilt benzineauto’s in voor elektrische Peugeots

10 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton gaat gestaag afscheid nemen van alle benzineauto’s binnen zijn wagenpark. Het besluit is een van de vele initiatieven die het accountants- en advieskantoor neemt om zijn CO2-voetafdruk van mobiliteit te verduurzamen.

Met circa 600 professionals – accountants, financieel adviseurs, fiscalisten en consultants – behoort Grant Thornton tot de tien grootse accountants- en advieskantoren van ons land. Het grootste gedeelte van de medewerkers – de zogeheten ‘fee-earners’ (professionals die klantwerk verrichten) – reizen als onderdeel van hun baan regelmatig heen en weer van huis/kantoor naar hun opdrachtgever.

Vandaag de dag vallen deze gereden zakelijke kilometers een stuk lager uit dan voor de Covid-19-pandemie (met dank aan thuiswerken). Op enig moment in het post-Covid-19 tijdperk zal deze verkeersstroom echter weer voor een gedeelte terugkeren.

Grant Thornton ruilt benzineauto's in voor elektrische Peugeots

Met het oog hierop wil Grant Thornton zorgden dat al zijn zakelijk wegverkeer tegen 2025 elektrisch wordt aangedreven, waarmee het bedrijf zijn uitstoot flink verlaagt. “Ons doel is om in 2025 een klimaatneutrale organisatie te zijn. Daar hoort ook een nieuw en duurzaam mobiliteitsbeleid bij”, zegt Theo Ostermann, bestuurder bij Grant Thornton.

De overgang naar elektrische leaseauto’s is volgens Ostermann de eerste stap in de nieuwe verduurzamingsslag. Per deze maand zullen alle fossiele brandstofauto’s waarvan de leasetermijn afloopt worden ingewisseld voor een elektrische variant.

Meer dan dertig medewerkers van het advieskantoor hadden begin deze maand de primeur: zij kregen van leasemaatschappij Arval en Peugeotdealer Louwman de sleutels (mét het Grant Thornton-logo gegraveerd in de sleutelhanger) van een spiksplinternieuwe Peugeot.

De komende maanden werkt Grant Thornton aan de uitwerking van overige initiatieven. Ostermann: “We kijken ook naar flexibel reizen met deelauto’s, (lease)fietsen, e-bikes en openbaar vervoer. Via pilotgroepen gaan we experimenteren wat het beste bij onze organisatie past.”