Jeannette Homan wordt partner in Risk Advisory-tak van Deloitte

26 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft een nieuwe partner binnen de Risk Advisory-praktijk: Jeannette Homan.

Homan maakt de overstap naar het Big Four-kantoor na twintig jaar door het leven te zijn gegaan als zelfstandig adviseur en bestuurder.

Ze heeft in deze jaren topposities bekleed (meest recentelijk Chief Data Officer ad interim bij De Nederlandsche Bank) en is als programmanager betrokken geweest bij verschillende transformaties op het gebied van digitale transformatie (datastrategie, IT), interne controle (governance, finance, risk, compliance) en organisatorische veranderingen (cultuur, leiderschap, fusies en splitsingen).

Jeannette Homan, Partner, Deloitte

Homan deed vooral ervaring op in de financiële sector. Klanten die ze heeft bediend zijn onder meer ABN Amro, Achmea, APG, CZ, ING, Kempen Van Lanschot, NN, Ohra, PGGM, Rabobank en SNS Bank.

Haar kennis en netwerk zet Homan nu in binnen de Financial Services Industry-tak van Deloitte. Ze geeft daarnaast leiding aan de Data & Responsible Insight (D&RI)-dienstverlening. Deze propositie richt zich op het verbeteren van datagedreven werken binnen alle gelederen van de sector.

Het D&RI-team helpt opdrachtgevers onder meer bij het toepassen van kunstmatige intelligentie en machine learning, het ontwikkelen van dashboards, het optuigen en aanscherpen van de data-governance en de inrichting van databeheer. Ook helpt het team bij de ontwikkeling van rapportages en compliance-rapporten, waaronder op het gebied van risicomanagement en sustainable finance.

“Nu, meer dan ooit, is het belang van goed datamanagement en goede data-governance essentieel”, zegt Homan. “Vanuit een heldere datastructuur kan de organisatie volgend zijn aan de kansen in de markt en verder groeien. De data vormen de basis en organisaties zullen ook als zodanig ingericht moeten worden.”

“Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het team en onze klanten te helpen om op verantwoorde wijze data in te zetten en daarmee groei van de business te kunnen realiseren.”

“Jeannette’s ervaring maakt haar een uitstekende en zeer waardevolle aanvulling op het team”, reageert Harvey Christophers, Managing Partner van Risk Advisory bij Deloitte, op de komst van de nieuwe partner. “Wij zijn blij dat ze onze praktijk komt versterken.”