Gertrud Blauwhof verbindt zich als adviseur aan BMC Advies

25 november 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deze maand is Gertrud Blauwhof gestart bij BMC Advies, een adviesbureau voor de publieke sector.

Als strategisch adviseur werkt ze mee aan de “domeinintegrerende opgave van de energietransitie en de economische transitie”, aldus het bureau, dat onderdeel is van BMC.

Blauwhof brengt decennia aan ervaring op het gebied van strategie en innovatie mee naar BMC. Ze heeft een achtergrond in sociologie en bedrijfskunde en promoveerde in de jaren 90 op het thema innovatie en technologieontwikkeling.

Gertrud Blauwhof verbindt zich als adviseur aan BMC Advies

Dat deed ze aan de UvA, waar ze tot 1999 bleef lesgeven en post doc-onderzoek deed. Daarna stapte ze over naar de consultancy, waar ze onder meer actief was voor PinkRoccade en Boer & Croon, en lange tijd leidinggaf aan Synergie Organisatie Advies. Ook stond ze tussen 2013 en 2017 weer voor klas, als lector innoverend ondernemen aan de Haagse Hogeschool.

Binnen BMC heeft ze zich gevoegd bij het adviesteam dat zich richt op de energietransitie en de economische transitie. Ze combineert haar aanstelling bij het adviesbureau met het lectoraat ‘Economische vraagstukken rond de energietransitie’ aan de Hanzehogeschool Groningen.

Eerder dit jaar verbond ook Marcel Meijs, de voormalige baas van de ambtelijke organisatie van de gemeente Tilburg, zich als strategisch adviseur aan BMC Advies.