Voormalig gemeentesecretaris Marcel Meijs naar BMC Advies

12 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marcel Meijs, de voormalige baas van de ambtelijke organisatie van de gemeente Tilburg, gaat per 15 mei aan de slag bij BMC Advies.

Dat Marcel Meijs de consultancy in wilde was al langer bekend. In september van vorig jaar kondigde hij aan dat hij zijn rol als algemeen directeur en gemeentesecretaris binnen gemeente Tilburg zou gaan neerleggen. “Na vier jaar ga ik een nieuwe start maken in de wereld van strategisch advies en wetenschap”, liet Meijs destijds al weten.

In het besluiten tot de carrièreswitch ging hij niet over één nacht ijs: “Tilburg is een prachtplek om te werken. Met prachtcollega’s. En gemeentesecretaris is de mooiste positie in het openbaar bestuur om in werkzaam te zijn. Wat wens je je nog meer toe? Tja, dan is er toch die droom … daar heb ik nu voor gekozen.”

Marcel Meijs, Strategisch adviseur, BMC

De rol in de strategische consultancy heeft hij nu gevonden bij BMC Advies. De adviestak van Yacht (onderdeel van Randstad) adviseert publieke instellingen bij het vormgeven van hun beleid en bij de uitvoering van deze planning. Zusteronderdeel BMC Implementatie levert talent voor capaciteitsvraagstukken.

Meijs kan bogen op een lange staat van dienst in het publieke domein. De gemeente Tilburg won onder zijn leiding de titel ‘Overheidsorganisatie van het jaar 2019’. Eerder was hij ook gemeentesecretaris van Sittard-Geleen en Enschede.

Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de Vereniging voor Gemeentesecretarissen, lid van de commissie Dienstverlening en Informatiebeleid, lid van de Visitatiecommissie financiële beheersbaarheid sociaal domein en lid van de Denktank Lokale Kwaliteiten van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Werken aan een betere publieke sector

Bij BMC Advies gaat Meijs zijn rol als adviseur combineren met zijn promotieonderzoek naar beleid maken en uitvoeren in het sociaal domein. “De combinatie van wetenschappelijk onderzoek en het werk bij BMC biedt de mogelijkheid om inzichten uit de wetenschap te benutten voor de praktijk van overheidshandelen in het sociaal domein. En omgekeerd om wetenschap te verrijken met inzichten uit diezelfde praktijk. Zo kan ik blijven werken aan een betere publieke sector.”

BMC Advies wordt sinds februari dit jaar geleid door Ingrid Geveke. Zij werkte daarvoor vijf jaar als gemeentesecretaris van de gemeente Zwolle.

Ondertussen is Meijs bij de gemeente Tilburg opgevolgd door Aly van Berckel, die daarvoor een leidinggevende rol bekleedde bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst.