PRM Rotomoulding sluit zich aan bij Zweedse XANO Group

15 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het is Rijssen gevestigde PRM Rotomoulding heeft zich aangesloten bij XANO Group, een Zweeds bedrijf genoteerd aan de Stockholm Stock Exchange. PRM werd gedurende de overname begeleid door Marktlink.

“We zijn blij voor onze werknemers en onze klanten dat we onderdeel zijn geworden van de XANO Group en hebben alle vertrouwen in de toekomst”, zegt Douwe Wolters, die sinds vorig jaar de scepter zwaait bij de onderneming.

Al meer dan 30 jaar is PRM Rotomoulding een specialist in kunststof rotatiegieten. Het bedrijf, dat met een rotatiegietmachine met een diameter van 6,5 meter beschikt over het grootste exemplaar in West-Europa, is met name actief in de agrimarkt.

PRM Rotomoulding sluit zich aan bij Zweedse XANO Group

Wolters is vorig jaar door oprichter Erik Lankamp als algemeen directeur aan boord gehaald om het bedrijf verder te professionaliseren. Door het samengaan met XANO Group verwacht hij nu versneld te kunnen inspelen op “mooie kansen” in de markt. “Uit onze gesprekken werd duidelijk dat er nog veel potentieel valt te benutten door het uitwisselen van kennis en kunde.”

PRM Rotomoulding heeft een team van circa 50 medewerkers en draait een omzet van rond de €11 miljoen. Het bedrijf gaat als zelfstandige onderneming binnen de Scandinavische onderneming verder en wordt onderdeel van de Industrial Products Business Unit. Ook de bedrijven Ackurat, Blowtech en Cipax maken deel uit van deze unit.

XANO Group is een wereldwijde paraplu aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in productie- en ontwikkelingsdiensten voor industriële producten en automatiseringsapparatuur.

Voor XANO Group is PRM Rotomoulding de zoveelste overname in de afgelopen decennia. In de laatste 40 jaar zijn maar liefst 60 acquisities gedaan. “Het onderscheidende van XANO is dat zij een langetermijnhorizon heeft en dat ieder bedrijf profiteert van de specifieke knowhow binnen de groep en toch haar eigen identiteit behoudt”, zegt Willem Mulder van M&A-bureau Marktlink, dat de twee partijen bij elkaar bracht.

“We hebben veel geïnteresseerde nationale en internationale partijen gesproken”, vertelt Mulder, “zowel investeerders als strategen. De langetermijnvisie, de kennis van rotatiegieten en de goede klik hebben PRM Rotomoulding doen besluiten dat XANO de ideale partij is. Het biedt PRM geweldige nieuwe kansen en synergievoordelen.”