Marktlink Fusies & Overnames rondt twee M&A-trajecten af

19 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marktlink heeft in de eerste twee weken van juli twee binnenlandse M&A-mandaten succesvol weten te sluiten. 

Arvesta koopt Benfried

Op 9 juli maakte land- en tuinbouwtoeleverancier Arvesta bekend dat het branchegenoot Benfried uit Den Hoorn heeft overgenomen. Marktlink bracht opdrachtgever Benfried in contact met Arvesta en begeleidde het verkooptraject. 

Familiebedrijf Benfried (opgericht in 1946) is een toeleverancier aan de internationale tuinbouwsector met een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en tuinmateriaal. Daarnaast ontwikkelt en verkoopt het duurzame steenwolproducten onder een eigen label. Het bedrijf telt ruim 70 medewerkers verspreid over vestigingen in Den Hoorn, Honselersdijk, Berkel en Rodenrijs en Moerkapelle. 

Marktlink Fusies & Overnames rondt twee M&A-trajecten af

Voor Arvesta levert de krachtenbundeling een impuls aan de portefeuille voor de glastuinbouwsector. Het bedrijf – goed voor een omzet van €1,5 miljard – is al actief in deze markt met merken als Sanac, Hortiplan, Alliance en Van der Hoeven.

Niek Depoorter, Business Unit Director Agri & Horti bij Arvesta, is bijzonder opgetogen dat nu ook de producten van Benfried aan de portefeuille worden toegevoegd.

“Samen met onze teams kunnen we de uitmuntende kennis van beide bedrijven uitwisselen en synergieën realiseren. Op die manier kunnen we de uitdagingen binnen de sector samen aangaan en duurzame innovaties in de glastuinbouw internationaal lanceren.”

HPI groep koopt KunststofPlus

Twee dagen eerder, op 7 juli, maakte HPI Group (voorheen Moulding Industries) bekend dat het KunststofPlus uit Zoetermeer heeft overgenomen. Marktlink geldt al jaren als de vaste M&A-adviseur van HPI Group en was eerder ook betrokken bij de acquisities van Geku Plastik en PET Innovators en het verwerven van belangen in Bema Kunststoffen, CKV Plastics, Metron en Packpower. 

HPI Group is een specialist in plastics en verpakkingen. Met het inlijven van KunststofPlus bouwt het bedrijf uit Woerden zijn kunststofproductiediensten uit. KunststofPlus vervaardigt halffabricaten en eindproducten op basis van spuitgieten van thermoplastische kunststoffen.

Het Zoetermeerse bedrijf levert zijn producten aan (middel)grote industriële ondernemingen in zeer diverse branches, zoals (consumenten)electronica, bouw, tuinbouw en machinebouw. 

“In de markt heeft KunststofPlus de reputatie als een technisch kwaliteitsbedrijf”, stelt Paul Harkema, CEO van HPI Group. “De kunststoffabriek heeft veel potentie. Het pand biedt veel capaciteit voor groei die op korte termijn zal worden benut voor diverse HPI-projecten.” 

De transacties werden vanuit Marktlink begeleid door Max van Wakeren en Huub Verbeeten.