Anton Theunisse leidt de zorgpraktijk van Cegeka

09 november 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cegeka heeft Anton Theunisse benoemd tot de nieuwe Healthcare Lead voor de Nederlandse markt.

De nieuwe practice leader brengt bijna twintig jaar aan zorgervaring mee naar zijn nieuwe rol. Als CIO van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht bracht hij eerder in zijn loopbaan de ICT-dienstverlening op peil. Daarnaast heeft hij het ziekenhuis voorbereid op de komst van een nieuw EPD en deze uiteindelijk succesvol geïmplementeerd. Daarbij werd een centrale gestandaardiseerde omgeving doorgevoerd.

In zijn meest recente functie was Theunisse werkzaam als Concernmanager ICT bij Stichting De Opbouw, waar hij de ICT-infrastructuur heeft geoptimaliseerd en de dienstverlening aan interne klanten heeft verbeterd. Eerder in zijn loopbaan werkte hij in de bankensector bij Rabobank en ABN Amro.

Anton Theunisse, Sector Lead Healthcare, Cegeka

“Ik ben ervan overtuigd dat Anton, met zijn combinatie van ICT-expertise en jarenlange ervaring in de zorgsector, de juiste man is om onze klanten end-to-end te begeleiden in hun digitaliseringsreis en Cegeka verder op de kaart te zetten in deze sector”, zegt Karim Henkens, Managing Director van Cegeka in Nederland (en ook van DACH- en de Nordics-regio’s).

Over zijn keuze voor de IT-dienstverlener zegt Theunisse: “Cegeka heeft een breed scala aan IT-oplossingen en mooie klanten in de zorgsector, zoals diverse ziekenhuizen, thuiszorginstellingen en GGZ-organisaties. In onze dienstverlening willen wij de zorgprocessen en -werkwijzen centraal stellen en samen met klanten de informatiseringskoers voor de toekomst uitstippelen.”

“Denk daarbij aan capaciteitsmanagement, verpleegkundige eOverdracht tussen ziekenhuizen en zorginstellingen, digitaal aftekenen (elektronische toedieningsregistratie) en een patiëntgebonden omgeving. Maar ook voor innovaties op het gebied van domotica, big data en artificial intelligence zie ik voor Cegeka en onze klanten mooie kansen. Ik zie ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de ambities die Cegeka heeft in de zorgsector.”