Bain & Company versterkt partnerteam in Nederland met Velu Sinha

05 november 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Velu Sinha, partner bij Bain & Company in Shanghai, is verhuisd naar Nederland, waar hij deel zal uitmaken van het Amsterdamse partnerteam van het strategisch advieskantoor.

Voordat Sinha in 2004 bij Bain & Company in dienst trad, deed hij meer dan 15 jaar ervaring op binnen de sectoren technologie en telecom in functies op het gebied van research & development, lijnmanagement, regelgeving, advisering (onder meer bij Booz Allen Hamilton) en als ondernemer. Hij was werkzaam in de academische wereld, bij overheden en in het bedrijfsleven.Velu Sinha, Partner, Bain & Company

Velu is aangesteld als partner binnen twee praktijken: Technology, Media, and Telecom (TMT) en Advanced Analytics. Hij richt zich vooral op vraagstukken op het gebied van groei, innovatie, post-fusie integratie, disruptie in technologie en regelgeving. Ook ondersteunt hij private equity-kantoren bij due diligence- en value creation-opdrachten.

Tijdens zijn loopbaan bij Bain & Company heeft Sinha bedrijven geadviseerd in meerdere sectoren, waaronder de halfgeleiderindustrie, netwerkbedrijven en softwarebedrijven voor de cloud en infrastructuur. Hij is werkzaam geweest vanuit de VS, China en India.

“Wij zijn zeer verheugd dat Velu ervoor heeft gekozen om naar Europa te verhuizen en deel uit te maken van het Amsterdamse partnerteam”, laat Véronique Pauwels weten, Managing Partner van het Amsterdamse Bain-kantoor. “Hij brengt diepgaande kennis in tech en advanced analystics met zich mee, vakgebieden die voor veel van onze klanten van groot strategisch belang zijn.”