Doreen Boeijen directeur van overheidsadviesbureau KokxDeVoogd

04 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KokxDeVoogd heeft ervaren bestuurder Doreen Boeijen aan boord gehaald als algemeen directeur om de verdere groei van het ambitieuze overheidsadviesbureau te leiden.

“Doreen is in alle opzichten de ervaren directeur die we zochten”, aldus Norbert De Blaay, partner bij het 25-man sterke bureau voor advies, onderzoek en projectmanagement bij (lokale) overheden. “Ze is niet alleen een ervaren manager, ze heeft ook grote affiniteit met de maatschappelijke vraagstukken waarmee onze adviseurs en klanten zich dagelijks bezighouden.”

De 59-jarige Boeijen – die begin oktober is gestart – is verantwoordelijk voor de brede bedrijfsvoering. Eerder vervulde ze deze functie ook al bij Herwijnen Kreston (een accountancy- en adviesorganisatie), met een vergelijkbare partnerstructuur en grootte. De wereld van interimmanagement (ook een dienst die KokxDeVoogd aanbiedt) kent zij al jaren, onder andere door haar directeurschap bij Yacht.

Doreen Boeijen, Directeur, KokxDeVoogd

Haar activiteiten als lid van bestuur en verschillende toezichthoudende rollen (onder andere Diabetes Vereniging Nederland, De Binnenbaan in Zoetemeer, PoZoB in Veldhoven en voorheen Slachtofferhulp Nederland) blijft ze voortzetten. “Ze zijn een enorme verrijking voor me en liggen bovendien vaak in het verlengde van de opgaven waaraan KokxDeVoogd in het sociaal domein werkt, zoals zorg voor kwetsbare burgers”, aldus Boeijen.

“In deze fase van mijn carrière is het voor mij heel belangrijk dat het om ‘mensen’ gaat, niet alleen om omzet”, voegt de kersverse directeur toe.

De eerste maand van Boeijen stond vooral in het teken van ontmoetingen. Want “alles begint met de mensen achter de organisatie. Visie voor de dag van morgen, maar wel in combinatie met daadkracht in het hier en nu. Met andere woorden: strategisch denken gekoppeld aan operationeel doen. Het is voor mij dan ook fundamenteel om te weten hoe alle adviseurs zich momenteel verbonden voelen, zeker na de vreemde coronaperiode”, aldus Boeijen.

Wat hoopt ze de komende jaren bij KokxDeVoogd te bereiken? “Voor mezelf dus: een sterke directeursrol waarmee ik een verschil maak voor onze partners en adviseurs, die op hun beurt weer een maatschappelijk verschil maken.”

“En voor KokxDeVoogd: een tijdbestendige, duurzame ontwikkeling tot hét allerbeste adviesbureau voor de lokale overheid in Nederland. Ik geef toe, dat is nogal een ambitie. Gelukkig is het niet alleen die van mij, maar van iedereen hier binnen de club. En dat is ook mijn grootste kracht, denk ik: samen met ‘mijn mensen’ zorgen dat er resultaten komen.”