Starten bij The Next Organization: 5 vragen aan Tim Vellema

05 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Tim Vellema werkt sinds september als consultant bij The Next Organization. Vijf vragen aan Tim over zijn vliegende start bij het boutique advieskantoor en de verschillende opdrachten waar hij aan werkt.

Hoe ben je bij The Next Organization terechtgekomen?

Gedurende mijn studie ben ik in contact gekomen met meerdere strategische consultancybureaus en heb ik mij breed kunnen oriënteren. Ik ben op zoek gegaan naar een ‘jong’ kantoor waar ik mezelf snel zou kunnen ontwikkelen, complexe nationale en internationale opdrachten mag uitvoeren en snel veel verantwoordelijkheden krijg. Daarnaast houd ik van een organisatiecultuur waarin op een goede manier hard wordt gewerkt. 

Dit heb ik allemaal gevonden bij The Next Organization. Ik ben dan ook erg blij dat ik hier in september ben gestart. 

Tim Vellema, Consultant, The Next Organization

Hoe heb je je eerste twee maanden bij The Next Organization ervaren?

Ik krijg veel verantwoordelijkheden en werk mee aan opdrachten met uiteenlopende en complexe onderwerpen, waardoor ik een zeer steile leercurve ervaar. Ik werk mee aan alle facetten van een opdracht, waarbij ik met name energie krijg van klantmeetings.

Daarnaast hebben we een heel leuk energiek team. Er wordt erg veel gelachen op kantoor, maar we werken ook hard aan complexe vraagstukken om het beste resultaat voor onze klant te realiseren. Deze combinatie maakt voor mij dat ik de afgelopen twee maanden als erg positief heb ervaren. 

Aan wat voor soort projecten heb je de afgelopen tijd al gewerkt?

Ik heb inmiddels gewerkt aan drie projecten: één in de zorg, één voor een FMCG-organisatie en één voor een bedrijf opererend in de maakindustrie. In de zorg hebben we een instelling begeleid in het ontwikkelen van nieuwe kwaliteitskaders om de groei van de organisatie te kunnen faciliteren. Daarnaast hebben we het IT-applicatielandschap van de instelling in kaart gebracht, softwarepakketten geanalyseerd en business cases opgesteld voor de implementatie. 

Voor de FMCG-organisatie heb ik meegewerkt aan een opdracht waarin wij een nieuw product- en dienstenaanbod hebben ontwikkeld met de doelstelling om de omzetstromen te diversifiëren en terug te brengen naar pre-corona niveaus.

Momenteel werk ik aan een strategieopdracht waarbij we een nieuw toekomstbestendig businessmodel ontwikkelen voor een bedrijf dat de maakindustrie helpt met innoveren, mede door slim product lifecycle management. Allemaal erg interessant!

Wat is jouw ambitie binnen The Next Organization?

Als organisatie hebben we op dit moment grote (internationale) groeiambities. Ik wil graag onderdeel zijn van deze groei en me ook op persoonlijk gebied sterk ontwikkelen. Persoonlijk kijk ik ernaar uit om projecten in het buitenland op te pakken en The Next Organization internationaal te laten groeien. 

Tot slot: welke tip zou jij iemand willen meegeven als startende consultant?

Pak alle kansen die je pakken kunt! Toon initiatief en zorg dat je zo snel mogelijk deel kan nemen aan workshops, klantmeetings en presentaties. Zo ontwikkel je je zo snel mogelijk tot een zelfstandig consultant en worden de opdrachten alleen maar leuker.