KPMG Crimsonwing gaat verder onder de vlag van Conclusion

29 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Zes jaar na Crimsonwing te hebben ingelijfd, heeft KPMG nu het grootste gedeelte van zijn Nederlandse KPMG Crimsonwing activiteiten verkocht aan Conclusion, een grote ICT-dienstverlener in Nederland.

In 2014 nam KPMG Crimsonwing over, waarmee KPMG zijn Microsoft Dynamics praktijk aanzienlijk versterkte. Ongeveer 350 werknemers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Malta maakten destijds de overstap naar het Big Four kantoor.

Het Nederlandse kantoor van KPMG heeft zijn KPMG Crimsonwing praktijk nu opgesplitst in een adviestak, die onderdeel blijft van het kantoor, en een systeemintegratietak, die volgend op een carve-out nu onderdeel wordt van Conclusion. Als gevolg van de gesloten deal, maken zestig werknemers nu de overstap naar Conclusion, waar ze een nieuwe business unit zullen vormen, die zal luisteren naar de naam Conclusion Microsoft Business Solutions.
KPMG Crimsonwing gaat verder onder de vlag van Conclusion

Volgens een gezamenlijke persverklaring van de twee partijen biedt Conclusion de nieuw gevormde unit "continuïteit en een nieuw thuis" en zorgt het voor een "versterking van hun systeemintegratiecapaciteiten".

Jan-Douwe Jilderda, directeur van Conclusion Microsoft Business Solutions: “Het Conclusion ecosysteem vormt een prachtig huis voor onze mensen, met veel nieuwe ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast geeft deze overname een krachtige impuls aan onze strategie; we kunnen zo nog relevanter zijn voor onze klanten en een breder dienstenspectrum aanbieden.”

De CEO van Conclusion, Engbert Verkoren, laat weten: “We zijn verheugd om een mooi bedrijf als Conclusion Microsoft Business Solutions aan ons ecosysteem toe te mogen voegen. De Microsoft Dynamics competentie was het ontbrekende stukje in de puzzel van onze Microsoft dienstverlening.”

“Conclusion Microsoft Business Solutions sluit perfect aan op onze huidige Microsoft diensten, waaronder IT-infrastructuur, applicatiemanagement en data-analytics. Naast een naadloze aansluiting qua dienstverlening, passen de bedrijven ook qua karakter bij elkaar. Ondernemerschap staat hoog in het vaandel en we hebben dezelfde bloedgroep.”

Als onderdeel van de integratie, zullen de zestig medewerkers van Conclusion Microsoft Business Solutions verhuizen van KPMG’s kantoren naar Conclusion’s hoofdkantoor in Utrecht.

Dealmakers

De overname werd begeleid door een intern dealteam van KPMG bestaande uit Mark Zuidema, Tijn Bastiaans, Tom Heeffer, Caroline Teer, Mücahid Çolak, Ewald van Hamersveld, Wouter Moet, Gino Aalbrecht en Onno Blankestijn. Conclusion’s dealteam stond onder leiding van Bas van Berkum en Milou Saraber. Jurische expertise werd extern uitbesteed, en was afkomstig van DLA Piper en Vriman M&A Lawyers.

De KPMG Crimsonwing businesses buiten Nederland (in 2019 werd afstand gedaan van het ‘Crimsonwing’ merk, om tegenwoordig te opereren als KPMG Microsoft Business Solutions) maken geen deel uit van de transactie. Voor Conclusion is het de derde overname in 2021. In de zomer verkocht de zakelijke dienstverlener ook zelf een onderdeel.