Synechron wordt partner van klimaatrisiconetwerk Green RWA

20 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Green RWA, een non-profit die financiële instellingen adviseert over het managen van klimaatveranderingsrisico’s, heeft consultancybureau Synechron benoemd tot partner.

Het in Londen gevestigde Green RWA werd vorig jaar opgericht met als belangrijkste ambitie het ondersteunen van de financiële sector bij de transitie richting een groenere toekomst.

Green RWA focust zich daarbij op het beheer van klimaatrisicobudgetten en voorziet zijn opdrachtgevers onder meer van modellen en tools, waarmee ze slimmere keuzes kunnen maken ten aanzien van investeringen en risicobeheer. Synechron wordt partner van klimaatrisico netwerk Green RWA

Als officiële partner van de non-profit organisatie gaat Synechron expertise leveren aan Green RWA, met als doel het dienstenaanbod van het bedrijf verder uit te breiden. “Synechron is een gerespecteerde leider in de adviessector voor financiële diensten. We kijken ernaar uit om gebruik te maken van de vaardigheden en het netwerk van Synechron om de Green RWA-toolbox verder uit te bouwen”, aldus Olivier Vinciguerra, Chairman & Co-founder van Green RWA.

Een kernelement van de toolbox van Green RWA is een model dat banken in staat stelt om hun klimaatrisico’s te meten langs verschillende activacategorieën. Een ander model helpt vervolgens om de klimaatrisicobudgetten te stroomlijnen. Deze modellen zijn ontwikkeld door experts uit het veld, zoals bijvoorbeeld de wiskundige Josselin Garnier, die werkzaam is als professor aan de École Polytechnique.

Diensten uitbreiden

Vanuit zijn Sustainable Finance & ESG-praktijk zal Synechron een belangrijke bijdrage leveren aan de uitbreiding van Green RWA’s dienstenaanbod. Deze praktijk werkt met klanten aan het versnellen van hun duurzaamheidstransitie op gebieden als strategie, ontwerp, naleving van regelgeving en technologie. 

Synechron, met meer dan 11.000 werknemers in 22 kantoren wereldwijd een van ’s werelds grotere consulting- en technologiebedrijven, zal de toolbox van Green RWA ook in zijn eigen dienstenportfolio onderbrengen. Op die manier kunnen de klanten profiteren van de voordelen van deze tools voor het managen van hun klimaatveranderingsrisico’s. “Synechron zal ons helpen om internationaal bekendheid en erkenning te verwerven”, laat Vinciguerra weten.

De krachtenbundeling met Green RWA betekent voor Synechron een versterking van zijn klimaatrisico-capaciteiten, legt Rajul Mittal uit, hoofd van Synechrons Sustainable Finance-service line. “Green RWA’s Climate-extended Risk Model (CERM)-raamwerk zal Synechron helpen om financiële ondernemingen bij te staan bij het inzetten van klimaatdata en gerelateerde kwantitatieve inzichten voor een betere risicobeperking.”

Mittal besluit: “Duurzame financiering is wereldwijd een belangrijk aandachtspunt geworden voor de financial services-sector. We zijn dan ook verheugd om samen te werken met Green RWA ten behoeve van onze klimaatbewuste klanten binnen de financiële dienstverlening.”