Sourcing Champions wordt consulting partner van SimpliContract

18 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Europees consultancybureau Sourcing Champions is een partnership aangegaan met SimpliContract. Door de krachtenbundeling versterkt het bureau zijn procurement technologie-aanbod.

Vanuit vestigingen in Amsterdam en München helpt Sourcing Champions klanten in verschillende sectoren bij het ontwikkelen van hun inkoopstrategieën en het stroomlijnen van hun activiteiten. Een van de kernprocessen waarin het bedrijf is gespecialiseerd is contract lifecycle management (CLM) – het beheer van contractportfolio’s van begin (initiatie) tot eind (compliance en verlenging van contracten).

“Het implementeren van contract lifecycle management kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in het sluiten van contracten en contractonderhandelingen, en ten aanzien van aspecten als compliance, de prestaties en doorzoekbaarheid. Door mogelijke risico’s beter te detecteren en een efficiënter signing-proces zorgen we voor meer waarde in de fase volgend op de ondertekening van een contract”, legt Robert Waalder uit, managing partner van Sourcing Champions.

Sourcing Champions wordt consulting partner van SimpliContract

“Bedrijven die hun leverancierscontracten niet correct beheren worden blind voor mogelijke kansen en risico’s die binnen hun inkoopstrategie bestaan”, voegt Waalder toe.

Gemiste kansen

En dat kan leiden tot hogere kosten en gemiste kansen. Waalder noemt “het verspillen van resources, het onderhouden van relaties met de verkeerde leveranciers en het uit het oog verliezen van deadlines en verplichtingen” als voorbeelden. “Het allerbelangrijkste”, zo benadrukt hij, “is dat dit zorgt voor een situatie waarbij contracten niet gekoppeld, noch geïntegreerd zijn binnen de bredere inkoopstrategie van een bedrijf.”

En dat is precies waar SimpliContract om de hoek komt kijken. Het bedrijf, dat begin 2020 in India werd opgericht, past een reeks geavanceerde technologieën toe, waaronder natuurlijke taalverwerking, optische tekenherkenning en kunstmatige intelligentie. Dit zorgt voor een beter intern contractbeheer en maakt dat externe juridische informatie in contracten kan worden geïntegreerd.

SimpliContract telt momenteel meer dan 6.000 zakelijke gebruikers, die samen goed zijn voor meer dan $4 miljard aan contractwaarde. Het SimpliContract-systeem maakt deel uit van een CRM-ecosysteem met daarin onder meer Salesforce, Microsoft Dynamics 365, evenals overige ERP- en sourcingsystemen.

Concurrentievoordeel

Door de samenwerking met SimpliContract zal Sourcing Champions in staat zijn om zijn klanten te helpen hun “contract management om te zetten in een concurrentievoordeel”, aldus Waalder. In het kader van het partnership zal Sourcing Champions fungeren als de vertrouwde consultancy- en implementatiepartner van SimpliContract in Europa.

De managing partner voegt toe dat het verdiepen van zijn contract lifecylce managementaanbod deel uitmaakt van de bredere ambitie om “een toonaangevende speler in het sourcing strategy-to-contract-domein” te zijn.

Volgens schattingen van SimpliContract-oprichters Guru Venkatesan, Jinaraj PG en Makesh Kumar is de wereldwijde contract lifecycle management-markt klaar voor een sterke groei: van $1,5 miljard nu naar $5,2 miljard in 2027. Het Indiase bedrijf, dat zich gesteund weet door een private equity-partij, wil deze groei aanjagen en benutten om zo een wereldwijde speler te worden.