Ervaren sales expert René Ducaneaux naar RedFoxBlue

15 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RedFoxBlue heeft zijn gelederen versterkt met de zeer ervaren salesexpert en coach René Ducaneaux.

Ducaneaux neemt meer dan vijfendertig jaar aan ervaring – vooral opgedaan in commerciële functies – mee naar het advies- en trainingsbureau uit Hoofddorp. Zijn langste dienstverband was bij Canon, waar hij meer dan vijftien jaar werkzaam was in verschillende sales- en business development-functies. In zijn laatste rol gaf hij leiding aan het Canon Center Rotterdam en Den Haag. 

Verder heeft hij diverse managementrollen vervult in de salesafdelingen van onder meer Dell en Konica Minolta, waarna hij in 2008 besloot ondernemer te worden. Vanuit zijn eigen bedrijf – en zo’n tien jaar verbonden aan Kenneth Smit – gaf hij leiding aan diverse commerciële verbeterprogramma’s in binnen- en buitenland, hielp hij salesafdelingen professionaliseren en trainde hij (sales)managementteams.

René Ducaneaux, Partner, RedFoxBlue

Per 1 oktober maakt Ducaneaux deel uit van het team van RedFoxBlue. “Vooral omdat ik verbreding en verdieping zoek in het salesvak en samen wil werken met andere gelijkgestemde professionals.”

Robert Hamminga, managing partner van RedFoxBlue, zegt over de versterking: “René is een trainer pur sang. Hij is een mens en resultaatgerichte ontwikkelaar, sterk in het motiveren en coachen van mensen, met focus op zakelijke en persoonlijke groei. Zijn kracht ligt in het toepassen van praktische sales- en managementvaardigheden, en helpen van ondernemingen met het ontwikkelen van hun menselijk kapitaal om zo het resultaat blijven te verhogen en de sfeer te optimaliseren.”

De benoeming volgt een maand op een eerdere partnerbenoeming binnen het bureau: Harald Zeeman. Het team van RedFoxBlue bestaat met deze uitbreidingen nu uit meer dan twintig professionals, die allemaal hun sporen hebben verdiend in het salesvak.

RedFoxBlue is volgens de database van Consultancy.nl een van de leidende salesadviesbureaus van ons land.