Harald Zeeman verbindt zich als partner aan RedFoxBlue

07 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RedFoxBlue, een adviesbureau gespecialiseerd in het verbeteren van de commerciële prestaties van bedrijven, heeft sinds kort een nieuwe partner: Harald Zeeman.

Zeeman (1965) neemt meer dan dertig jaar aan ervaring mee naar het bureau. Na zijn loopbaan in 1998 te zijn gestart in de sales – hij kan bogen op meer dan tien jaar aan ervaring op dit gebied – besloot hij om ondernemer te worden. In de daaropvolgende jaren richtte hij drie startups op waaraan hij leidinggaf, om vervolgens weer terug te keren naar een functie in loondienst in de IT-wereld.

De afgelopen vijftien jaar vervulde hij verschillende (senior) managementposities bij internationale ICT-bedrijven. Zo was hij meest recentelijk als Chief of Staff actief bij Micro Focus, waar hij leidinggaf aan de bedrijfsvoering van het bedrijf met een omzet van circa $4 miljard en 14.000 medewerkers, nadat hij eerder werkte als een directeur binnen de salesafdeling.

Harald Zeeman verbindt zich als partner aan RedFoxBlue

Daarvoor werkte hij zo’n acht jaar bij NetIQ als Business Development Director voor Europe & Emerging Markets en als Sales Director voor de Benelux-regio.

Gedurende zijn carrière heeft Zeeman diverse commerciële verbeterprogramma’s geleid in binnen- en buitenland, hielp hij salesafdelingen professionaliseren en trainde hij (sales) managementteams.

De afgelopen ruim twee jaar was Zeeman als zelfstandig interim manager actief, en vanuit deze rol verbindt hij zich nu aan RedFoxBlue. “RedFoxBlue is dé organisatie in Nederland voor verbetering van het verkoopresultaat. Een mooie organisatie met een rijke historie en een goed – en bewezen – programma waar we gezamenlijk aan verder kunnen ontwikkelen, een kennisportaal dat leads kan genereren én – zeker zo belangrijk – een leuke club van enthousiaste partners.”

Robert Hamminga, managing partner van RedFoxBlue, zegt over de aanwinst: “Harald is een ondernemer pur sang. Hij is een resultaatgerichte manager, sterk in het motiveren en coachen van mensen, met focus op zakelijke en persoonlijke groei. Zijn kracht ligt in het toepassen van kennis en innovatie, en het uitrollen van eerdere successen.”

RedFoxBlue heeft een team van ongeveer twintig professionals, die allemaal hun sporen hebben verdiend in het salesvak. Het adviesbureau houdt kantoor in het Fort van Hoofddorp.