Eden McCallum verwelkomt vier nieuwe Analisten

14 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eden McCallum heeft binnen zijn Amsterdamse team vier nieuwe Analisten verwelkomd. Alle vier de aanwinsten hebben inmiddels hun drie weken durende introductieprogramma doorlopen en werken nu aan uitdagende projecten voor klanten van het strategy consultancykantoor.

Carmen Catharina Huttinga behaalde voorafgaande aan haar start een master in Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na eerder stage te hebben gelopen bij Kearney en PwC en te hebben gewerkt voor studentenadviesbureau De Kleine Consultant, besloot ze als volgende stap in haar carrière te gaan voor een volgende uitdaging binnen de adviesbranche.

Ze woonde twee recruitmentevenementen van Eden McCallum bij, gericht op studenten, en daarna was het voor haar duidelijk: “Eden McCallum sprong er voor mij uit vanwege het innovatieve bedrijfsmodel [het bedrijf combineert een traditionele consultancyaanpak met een flexibel model van onafhankelijke consultants van hoog kaliber] en de sterke bedrijfswaarden.”

Carmen Huttinga, Edvard Svedhem, Noah van Roekel, Stijn Wiegerinck - Eden McCallum

“Onlangs hadden we bijvoorbeeld zeer open discussies met het team van Eden McCallum over hoe we een nog inclusievere cultuur kunnen creëren binnen het kantoor. Je kon merken dat onze input echt werd gewaardeerd door de partners en de vrouwelijke oprichters [Heleen Wachters en Marjon Wanders in Nederland].”

Ook Edvard Svedhem deed voorafgaande aan zijn start bij Eden McCallum al waardevolle ervaring op. Na een master in Systems and Control te hebben afgerond aan de TU Delft, startte hij zijn loopbaan bij LC Engineers and Consultants (als Junior Consultant) en Vopak (als Project Buyer).

Vorig jaar maakte hij tijdens het ‘Crack-a-Case’-evenement voor het eerst kennis met het team en de dienstverlening van Eden McCallum. Deze zomer meldde hij zich aan voor het Analisten-programma. Inmiddels, enkele maanden later, heeft hij de introductie in Londen afgerond en staat hij te popelen om “impact te maken” bij de opdrachtgevers van Eden McCallum en voor de maatschappij in het algemeen.

Noah van Roekel rondde hiervoor een master in Data Science en Marketing Analytics af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij voelt zich in het bijzonder aangetrokken tot de “unieke cultuur” van Eden McCallum, zo vertelt hij. “Tijdens mijn interviewrondes kwam ik erachter hoe gepassioneerd de consultants van Eden McCallum zijn over hun werk, hun persoonlijke ontwikkeling en die van hun collega’s.”

Van Roekel ziet uit naar de volgende stap in zijn professionele ontwikkeling. “Eden McCallum biedt een uitgebreid meerjarig trainingsprogramma dat bestaat uit klassikale training, on the job-training en coachingsessies. Zo krijg je de kans om de beste versie van jezelf te worden.”

Stijn Wiegerinck behaalde een master in Construction Management and Engineering aan de TU Delft. Net als Huttinga leerde hij eerder de kneepjes van het consultancyvak kennen bij een studentenadviesbureau (Young Advisory Group, een concurrent van De Kleine Consultant), waar hij meewerkte aan een aantal opdrachten voor het midden- en kleinbedrijf en non-profit organisaties.

“Inmiddels werkzaam bij Eden McCallum, kan ik zeggen dat ik echt heb geprofiteerd van de ervaringen die ik bij Young Advisory Group heb opgedaan. Daarnaast heb ik de vruchten geplukt van enkele business courses, die ik bij andere strategische adviesbureaus heb gevolgd.”

Over wat hij uit het introductieprogramma heeft gehaald, vertelt Wiegerinck: “Het is leuk om te zien hoe verschillende achtergronden, culturen en persoonlijkheden bij elkaar passen en zorgen voor geweldige resultaten, wanneer deze in een leuke, sociale en contentgedreven snelkookpan worden gestopt.”

Nederlandse kantoor van Eden McCallum

Het Nederlandse kantoor van Eden McCallum (opgericht in 2008) werkt voor een scala aan internationale en nationale klanten. Het kernteam van het kantoor werkt samen met een pool van onafhankelijke consultants die elk een achtergrond hebben bij diverse traditionele adviesbureaus. Zij leveren advies- en implementatiediensten binnen verschillende sectoren en expertisegebieden.