Eden McCallum promoveert drie consultants in Amsterdam

23 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eden McCallum heeft drie van zijn professionals binnen het Amsterdamse kantoor gepromoveerd. Bas Gerdsen en Max Verbogt hebben de stap van Analyst naar Associate Consultant gemaakt, terwijl Micha van Veldhuizen is doorgegroeid naar de rol van Consultant.

Consultancykantoor Eden McCallum, opgericht in 2000, bestaat uit een klein kernteam en een netwerk van meer dan 1.500 zelfstandige consultants die allemaal op het hoogste niveau van de markt opereren.

Startende professionals biedt Eden McCallum een Analyst-programma, dat erop gericht is young professionals uit te rusten met alle relevante tools en vaardigheden die nodig zijn om een succesvolle strategieconsultant te worden. Analysts die het programma succesvol doorlopen kunnen na twee jaar de stap maken naar Associate Consultant.

Bas Gerdsen, Max Verbogt en Micha van Veldhuizen - Eden McCallumBas Gerdsen behaalde een master in Finance & Investments aan Rotterdam School of Management (RSM). Hij koos voor het Analyst-programma van Eden McCallum vanwege zijn interesse om bij te dragen aan complexe zakelijke vraagstukken.

Door aan verschillende soorten projecten in verschillende sectoren te hebben gewerkt, heeft Gerdsen zich tot een ‘allround’ consultant ontwikkeld. Gerdsen over zijn promotie: “De afgelopen maanden hebben laten zien waarom Eden McCallum de ideale plek is voor mij, en wel om drie redenen.”

“Allereerst beschikt Eden McCallum over een gevarieerde groep klanten en worden Analysts in staat gesteld zich snel te ontwikkelen. Verder is er sprake van een productieve samenwerking met zelfstandige consultants wat mij helpt om bepaalde onderwerpen mij sneller eigen te maken of vaardigheden sneller aan te leren. Tot slot krijg je als Analyst bij Eden McCallum vanaf dag één verantwoordelijkheid en wordt de eigen input altijd in overweging genomen en gewaardeerd.”

Max Verbogt kwam net als Gerdsen in 2018 aan boord bij Eden McCallum. Hij hoopte een omgeving aan te treffen waarin hij snel en veel kon leren. Verbogt had een master in International Management afgerond aan de Vienna University of Economics & Business en zocht een rol die hem een goede basis zou verschaffen voor een verdere succesvolle carrière, ongeacht welke stappen hij zou zetten.

“Als je van de universiteit afkomt is het niet gemakkelijk om de juiste plek te vinden om je carrière te beginnen, vooral gezien de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden die er tegenwoordig is voor pas afgestudeerden”, legt Verbogt uit. “Nu ik al een tijdje bij Eden McCallum werk, kan ik gerust zeggen dat het programma, als het gaat om leren en ontwikkeling, niet teleurstelt. Door een combinatie van uitgebreide training en on-the-job-learning in projectteams, ontwikkel je een toolkit die nuttig is voor elke carrière.”

Micha van Veldhuizen studeerde enkele jaren geleden af in Engineering & Policy Analysis aan de Technische Universiteit Delft. Hij trad vier jaar geleden in dienst bij Eden McCallum en maakt nu promotie naar Consultant.

Naast het opdoen van strategische en consultancyskills, heeft Eden McCallum hem ook geholpen om zich sterk te ontwikkelen op het gebied van interpersoonlijke vaardigheden. Vooral de intensieve, persoonlijke coaching die Eden McCallum hem in zijn derde en vierde jaar ter beschikking stelde heeft hij als waardevol ervaren.

“Door de professionele coachingsessies heb ik inzichten gekregen waar ik zelf jaren over gedaan zou hebben”, legt hij uit. “Ik waardeer de investering die Eden McCallum heeft gedaan om mij in zo’n vroeg stadium van mijn carrière van een dergelijke ondersteuning te voorzien.”