New York Pizza koopt drie Duitse ketens. Dit waren de dealmakers

14 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

New York Pizza heeft zijn footprint in groeimarkt Duitsland flink uitgebreid door drie Duitse pizzaketens over te nemen. De deals werden begeleid door Sazun, en verder ondersteund door KPMG, Arqis en Florent.

De eerste van de drie deals werd vorige maand gesloten, toen New York Pizza branchegenoot Stückwerk overnam. Sazun, een Oostenrijkse corporate finance-specialist, trad op als de lead M&A-adviseur, en begeleidde New York Pizza bij alle facetten van het transactieproces. Daarbij verzorgde het bureau marktonderzoek, de selectie van het overnamedoel, maar ook de waardering, onderhandeling over de dealstructuur, due diligence en uiteindelijk de closing.

Met de overname van Stückwerk voegt het uit Nederland afkomstige New York Pizza 32 vestigingen en €19 miljoen aan franchisesales toe aan zijn footprint in Duitsland. Stückwerk is uitsluitend gevestigd in de regio Noordrijn-Westfalen.

New York Pizza koopt drie Duitse ketens. Dit waren de dealmakers

Sazuns dealteam werd geleid door Emanuel Müller, Max Schmiedeberg en Maximilian Gailer. Het buy-side dealteam bestond daarnaast uit KPMG, dat financial due diligence verzorgde (team: Erwin Kok, Emil Tahoglu, Jesse Clarke, Tatiana Golubnic en Luuk Haarmans); Arqis, dat juridisch advies leverde (team: Christian Schulze, Christos Choudeloudis en Jonathan Boeckmann); en Florent, dat eveneens juridische expertise leverde (team: Pieter van den Brink, Lidewei Lankreijer en Michiel van Lieshout).

Emanuel Müller, de managing partner van het in Wenen gevestigde Sazun spreekt van een “geweldige samenwerking met KPMG, Arqis en Florent”.

Toen New York Pizza ook zijn vizier richtte op de twee overige overnamekandidaten – Pizza Planet en Flying Pizza – besloot het dealteam zich wederom te wenden tot de expertise van Sazun en de partners KPMG, Arqis en Florent.

Flying Pizza heeft 43 vestigingen en is actief in het noorden en oosten van Duitsland. Pizza Planet is goed voor 30 locaties rondom Berlijn. Door deze overnames groeit New York Pizza naar 107 vestigingen in Duitsland. De komende maanden verwacht New York Pizza nog verder te groeien in ons buurland, dat wordt aangemerkt als de belangrijkste strategische groeiprioriteit van het concern.

“De ambitie van New York Pizza is om uiteindelijk één van de grootste spelers in Duitsland te worden en om op termijn zo’n duizend vestigingen te hebben in Duitsland”, vertelt Joost Geurtsen, directeur marketing van New York Pizza.

New York Pizza is sinds eind juni grotendeels in handen van het Noorse conglomeraat Orkla. De Noren namen een belang van 75% in de keten. Deze deal werd begeleid door onder meer Axeco, Roland Berger, Deloitte, JSA Tax, Houthoff, Florent, Buren en Maverick Advocaten.