Marktlink helpt mkb-bedrijven met binnenhalen van investeerders

11 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marktlink Fusies & Overnames heeft twee nieuwe deals bekendgemaakt die onder begeleiding van het M&A-bureau succesvol zijn geclosed.

Committed Capital | Doehetbudget.nl

In de raamdecoratiesector heeft Investeerder Committed Capital een meerderheidsbelang genomen in Doehetbudget.nl, een online webshop voor maatwerk raamdecoratie. Marktlink vond de investeerder voor de verkopende eigenaren en heeft hen vervolgens ondersteund in het verkoopproces.

Doehetbudget.nl werd opgericht in 2011. De focus van de webshop ligt de afgelopen jaren op verdere groei door middel van het verbreden van het productaanbod. Om de verdere groei te stimuleren werd besloten een nieuwe website op te tuigen en het bestelproces te verbeteren.
Marktlink helpt mkb-bedrijven met binnenhalen van investeerdersMet de verkregen kapitaalinjectie zal het bedrijf, dat zo’n tien werknemers heeft, zijn verdere groeiambities kunnen verwezenlijken. “Met de nieuwe site, het bestelplatform en door het sluitende assortiment zijn we beter en sneller in staat tegemoet te komen aan de behoefte van onze klanten en genieten we klantenbinding door onze vakkennis, beleving, snelheid en service”, aldus Floris Rijke van Doehetbudget.nl.

Onder de vleugels van de investeerder zal de webshop zich de komende jaren, naast het uitbreiden van het aanbod, ook richten op nieuwe afzetmarkten (nu is het bedrijf actief in Nederland en België).

Veth Investments | ATS

In de transporttechniekbranche heeft Veth Investments onlangs ATS Transporttechnieken overgenomen. ATS werd in 1987 opgericht en telt zo’n vijftien medewerkers. Het bedrijf levert transportsystemen en zakkensnijmachines. Laatstgenoemde worden vooral ingezet in de plasticindustrie, maar ook binnen de voedings-, farmaceutische en chemische industrie.

ATS heeft op dit gebied een sterke marktpositie weten in te nemen. Het bedrijf is actief in meer dan 50 landen en levert zijn producten aan afnemers in onder meer Duitsland, België, Indonesië en de Verenigde Staten. Met de ondersteuning van Veth Participations kan ATS Transporttechnieken toewerken naar zijn stevige ambitie.

Paul Bonsel, een van de oprichters van ATS, licht toe: “We hebben zeer ambitieuze plannen en groeidoelstellingen. Concreet willen we wereldmarktleider worden op het gebied van zakkensnijmachines. Wij zullen ons assortiment aan machines verder uitbreiden, zodat we een nog grotere klantengroep kunnen bedienen.”

Namens Marktlink ondersteunde overnameadviseur Sem Cruiming verkoper ATS bij de totstandkoming van de deal. De overnameadviseur denkt dat de markt voor machinebouwers ook de rest van dit jaar verder zal consolideren.

“Ondanks de impact van Covid-19 op de industriesector zien wij nog steeds een groeiende interesse in de versplinterde markt van machinebouwers, waardoor met name ketenintegratie nog voldoende mogelijkheden biedt voor synergieën."