Pim Hafkenscheid kort sabbatical in voor ‘prachtige kans’ bij iQibt

06 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

iQibt heeft zijn directie uitgebreid met Pim Hafkenscheid, die zelfs zijn sabbatical vroegtijdig heeft beëindigd om “deze prachtige kans niet te laten lopen”.

De afgelopen vijf jaar werkte Hafkenscheid bij verzekeraar Reaal, waar hij verantwoordelijk was voor het bedrijfsonderdeel Reaal Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV). Daar leidde hij de dagelijkse gang van zaken en verschillende verbeterinitiatieven.

Twee daarvan springen direct in het oog. Zo overzag hij een digitaal transformatieprogramma erop gericht verschillende aspecten van de bedrijfsvoering te digitaliseren en automatiseren. En met succes, want afgelopen jaar won Reaal AOV een prijs voor de manier waarop het deze verandering heeft opgezet en uitgevoerd. Ook wist Hafkenscheid samen met zijn team na een verbetercyclus de NPS (klanttevredenheid) met 30 punten te laten stijgen.

Pim Hafkenscheid, Partner, iQibt

De overname van Reaal door Nationale-Nederlanden (NN) vorig jaar vond Hafkenscheid een natuurlijk moment om zijn rol over te dragen. “De samenvoeging van mijn bedrijfsonderdeel met dat van NN (Movir) heb ik afgemaakt en toen de teams op 1 januari 2021 daadwerkelijk werden samengevoegd, heb ik tevreden ‘het licht uitgedaan’ bij Reaal AOV.”

Sabbatical

Zijn volgende stap was een welverdiende sabbatical. Na meer dan vijftien jaar werkervaring te hebben opgedaan, eerst bij KPMG Consulting (dat later Atos Consulting werd) en vervolgens bij Nationale-Nederlanden (meest recentelijk directielid binnen Schade Zakelijk), wilde Hafkenscheid voor het eerst een stapje terug zetten.

Het plan was om een jaar lang helemaal niets te doen. Niets zakelijk dan, want ondertussen was hij volgens eigen zeggen “thuisonderwijzer tijdens de lockdownperiode, klassenouder, hockeycoach van zijn oudste dochter, student (Nyenrode), tuinier en klusjesman”.

Nieuwe uitdaging

Deze bezigheden heeft hij per deze week echter (deels) neergelegd, want per 1 oktober is hij benoemd tot partner bij iQibt. Hafkenscheid legt uit hoe dat zo gekomen is: “Afgelopen zomer sprak ik Richard Legierse (de medeoprichter) voor het eerst over de toekomstplannen van iQibt. Richard ken ik nog uit mijn tijd bij Reaal en zodoende kende ik iQibt ook al als organisatie.”

“De gesprekken met hem en de andere partners én de onderlinge klik hebben mij doen besluiten om mijn sabbatical vroegtijdig te beëindigen en dit nieuwe avontuur te starten. Een kans als deze binnen zo’n mooie organisatie komt immers niet iedere dag voorbij.”

Met de andere partners doelt Hafkenscheid op medeoprichter Chester de Bruijne, André den Braber (voormalig Global Sales Director bij SAP) en Leonieke Stayen (de oprichter van Valor, dat in 2013 werd overgenomen door iQibt). Samen met Legierse en Hafkenscheid zelf vormt het vijftal de directie van het IT-adviesbureau.

Legierse over de uitbreiding van de directie: “Afgelopen jaren is iQibt niet alleen gegroeid maar is de focus ook gaan verschuiven van detachering naar fixed price-projecten. Dit zijn hele mooie ontwikkelingen die alleen wel meer tijd kosten van de partners met een deliveryverantwoordelijkheid. Versterking van het directieteam was daarom meer dan wenselijk. Pim ken ik van een project bij Reaal en de samenwerking met Pim heb ik daar als erg goed ervaren.”

iQibt (uitspraak: iekwipt) werd in 2010 opgericht en is een specialist in de ontwikkeling en implementatie van SAP- en Pega-systemen. Het bedrijf uit Utrecht telt zo’n 50 medewerkers.