IMAP Netherlands adviseert 3T bij de verkoop aan Kendrion

28 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

3T, een Twents software- en elektronica-ontwikkelingsbedrijf met circa 80 medewerkers, is overgenomen door Kendrion, een ontwikkelaar, producent en verkoper van hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor industriële en automobieltoepassingen. 

Met een omzet van €12 miljoen en vestigingen in Enschede en Eindhoven is 3T is een middelgrote speler in de markt voor industriele elektronica. Het bedrijf is een end-to-end speler: een ontwikkelaar, producent, distributeur en aanbieder van lifecycle management diensten voor elektronica en embedded systemen. Zo staat het bedrijf aan de basis van de aansturing van de accu en de motor van de elektrische fietsen van Sparta. 

Met het oog op de ambitieuze groeiambities gingen management en aandeelhouders (onder andere Oost NL) van 3T samen met adviseurs van IMAP Netherlands op zoek naar een partner. Axel Fuhri Snethlage, partner bij IMAP Netherlands: “3T heeft de afgelopen jaren geprofiteerd van de sterk groeiende markt van electronics design services en embedded software.”

IMAP Netherlands adviseert 3T bij de verkoop aan Kendrion

“Met haar specifieke technische expertise heeft 3T ook voor de komende jaren groeiplannen. Management en aandeelhouders waren ervan overtuigd dat deze plannen het beste gerealiseerd kunnen worden door aansluiting te zoeken bij een strategische partner.”

In Kendrion is die partner gevonden. Snethlage: “De combinatie van de ambitieuze plannen van Kendrion en de groeiambities van 3T maakten dat dit het juiste moment was voor deze partijen om hun krachten te bundelen.” 

De activiteiten van 3T zijn volgens de topman van het Richard Mijnheer “een sterke strategische fit met de activiteiten van Kendrion's Business Group Industrial Actuators and Controls.” Daarnaast biedt de krachtenbundeling ook verschillende cross-selling en andere commerciële mogelijkheden, zoals groeikansen in de automotive markt (auto’s worden steeds afhankelijker van software). 

3T blijft onder de eigen naam de markt opereren en onder leiding staan van het huidige management.

IMAP Netherlands (dealteam: Axel Fuhri Snethlage, Daan Zandbergen en Kevin Weij) werd tijdens de transactie op juridisch vlak ondersteund door Van Benthem & Keulen (dealteam: Steven Storm en Ilse Berends).