Ontmoet strategy consulting en Oliver Wyman tijdens The Casecracker

24 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In november organiseert consultancykantoor Oliver Wyman een nieuwe editie van ‘The Casecracker’. Dit jaarlijkse recruitmentevenement is bedoeld voor ambitieuze studenten die een loopbaan in strategy consulting ambiëren.

Op 11 en 12 november 2021 zal het evenement plaatsvinden. De studenten die voor The Casecracker zijn geslecteerd zullen in een uitdagende en interactieve omgeving aan den lijve ondervinden hoe het is om te werken als strategy consultant bij Oliver Wyman in Amsterdam.

Het event zal worden afgetrapt met een overzicht van wat het werken binnen strategy consulting zoal inhoudt en hoe het is om als consultant bij Oliver Wyman klanten te helpen bij het oplossen van hun meest prangende en strategische vraagstukken.

Raquel Salazar Martín and Jochem Huismans - Oliver Wyman

De deelnemers zullen een mix van uitdagende workshops en interessante trainingen voorgeschoteld krijgen. In deze sessies, die verzorgd zullen worden door de experts van Oliver Wyman, zullen de deelnemers hun consultancyskills kunnen ontwikkelen, waaronder op het snijvlak van probleemoplossend vermogen, brainstorming, teamwork en presentatievaardigheden. Hierna mogen de deelnemers die vaardigheden (in teamverband) tijdens een real-life case in de praktijk brengen. De studenten zullen daarbij door een coach begeleid worden, voor een maximale leerervaring.

Raquel Salazar Martín, die meedeed aan de 2020-editie van The Casecracker, deelt haar ervaringen: “Door deel te nemen aan de verschillende workshops, de case en overige leuke, sociale activiteiten, ben ik vanuit meerdere invalshoeken meer te weten gekomen over de adviesbranche, Oliver Wyman, hun werk en hun cultuur. Er was veel betrokkenheid en ik voelde mij op mijn gemak om al mijn vragen te stellen of om deel te nemen aan de verschillende interessante discussies.

Een andere deelnemer van vorig jaar, Jochem Huismans, geeft aan dat het evenement zijn wens, om zijn loopbaan te starten in strategy consulting, verder heeft versterkt. De verschillende probleemoplossende technieken die hem tijdens het event werden aangereikt, hebben hem niet alleen geholpen bij het voorbereiden op zijn sollicitatiegesprekken, maar hebben bovendien geleid tot een stage-aanbod bij het kantoor. Het was precies deze setup, waardoor hij uit eerste hand heeft kunnen kennismaken met de “diverse en nuchtere cultuur bij Oliver Wyman.”

"De geweldige ervaring en sfeer binnen het team van Oliver Wyman hebben mij ertoe gebracht te solliciteren voor een stage. Nu, als stagiair, ben ik blij dat ik dezelfde leuke en open sfeer ervaar, terwijl ik samen met collega's aan projecten werk."

Raquel vult aan: "Wat ik het leukst vond aan The Casecracker was dat ik de kans kreeg om bijna iedereen van het kantoor van Oliver Wyman te ontmoeten” – het Nederlandse kantoor van Oliver Wyman telt 45 consultants en medewerkers.

Net als Jochem was ook Raquel verheugd te mogen terugkeren naar het bedrijf, want begin deze maand is zij bij Oliver Wyman als stagiaire aan de slag is gegaan. “Al met al kan ik zeggen dat The Casecracker mij een geweldige eerste indruk heeft gegeven van hoe het is om een consultant bij Oliver Wyman te zijn", besluit Raquel.

Interesse om je aan te melden voor The Casecracker in november 2021? Bekijk dan de pagina van het evenement.

Wereldwijd telt Oliver Wyman meer dan 5.000 consultants, werkzaam vanuit kantoren in bijna 30 landen.