Michiel Overgaag versterkt Public adviestak van Boer & Croon

22 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Advies- en managementbureau Boer & Croon heeft sinds begin deze maand een nieuwe Director binnen de gelederen: Michiel Overgaag.

Michiel Overgaag has heeft de taak gekregen om de consultancydienstverlening van het bureau in de publieke sector verder uit te bouwen. “Boer & Croon heeft een sterke naam binnen de overheid en is momenteel bezig om de Public-adviespraktijk verder uit te breiden. Dus dit is voor mij een uitgelezen moment om in te stappen en mijn bijdrage te leveren.”

De nieuwe Director werkte hiervoor dertien jaar als consultant bij Dutch Group, Accenture en Bvolve. “Ik ben breed begonnen, bij Accenture adviseerde ik voornamelijk corporate klanten. Na een project bij de Belastingdienst ben ik overgestapt van de praktijk voor strategy consulting naar public consulting. Dat was een goede overstap voor mij, want bij publieke instanties voel ik mij als een vis in het water.”

Michiel Overgaag, Director, Boer & Croon

De afgelopen jaren lag zijn focus exclusief op het publieke domein, wat hem in staat heeft gesteld om een indrukwekkend netwerk op te bouwen bij uitvoeringsorganisaties, lokale overheden en ministeries.

Zo kan Overgaag bogen op een succesvol trackrecord bij verschillende uitvoeringsorganisaties van de overheid, zoals UWV, Belastingdienst, CJIB en RIVM. “Maar ook bij lokale overheden ben ik betrokken geweest bij transformaties. Ik specialiseer me in het begeleiden van (digitale) transformaties en verandermanagement. In de rol van adviseur, programma- of projectleider help ik de klant om duurzame veranderingen te bewerkstelligen.”

Inmiddels is Overgaag zo’n drie weken aan boord en hoewel het lastig is om zijn nieuwe rol in zo’n kort tijdsbestek goed te evalueren, voelt hij in elk geval een sterke klik. “Ik krijg hier de vrijheid om iets op te bouwen. Ik heb bijvoorbeeld ideeën over efficiënte dienstverlening, digitale innovatie en technologieën bij grote uitvoeringsorganisaties en daarvoor heb ik met Boer & Croon een stevige basis om die verder te ontwikkelen.”

Ook de manier waarop Boer & Croon aan opdrachten meewerkt spreekt hem aan. “Ik hou van trajecten die pakweg 20% advieswerk inhouden en 80% realisatie. Dat vind ik een goede verdeling. Boer & Croon levert advies en zorgt daarna, samen met de klant, voor de implementatie. Ze stoppen pas als alles naar behoren functioneert. In deze visie voel ik me helemaal thuis.”

Aan wat voor thema’s hij het liefst een bijdrage aan levert? “Denk aan de grote publieke thema’s als de energietransitie, veiligheid, betaalbare zorg en mobiliteit.”