Organisaties en personen die uitblinken in workforce management

21 september 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd

PlanMen heeft de winnaars van de WFM Awards 2021 bekendgemaakt, een jaarlijkse prijs voor organisaties en individuen die uitblinken in de toepassing van workforce management.

Workforce management is een discipline die er simpel gezegd voor zorgt dat de juiste mensen op het juiste moment bijdragen aan de juiste taken. Experts die zich hierin specialiseren – personeelsplanners of resource managers – spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van de dienstverlening en het op een efficiënte manier draaiende houden van de bedrijfsvoering van organisaties.

Met de WFM Awards zet PlanMen – een zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in personeelsplanning en workforce management – jaarlijks de voorlopers binnen het vak in het zonnetje. Verschillende prijzen worden uitgereikt voor professionals, organisaties, alsook twee speciale awards: een Impact Award en een Lifetime Achievement Award.

Organisaties en personen die uitblinken in workforce management

Dit jaar zijn de volgende bedrijven en personen in de prijzen gevallen. De jury licht toe:

Vakjury award organisatie non-profit: Noord West Ziekenhuisgroep
“Noordwest Ziekenhuisgroep heeft in het afgelopen jaar grote stappen gezet in de professionalisering en centralisering van de planning, waarin integraal capaciteitsmanagement, toch zo'n beetje de heilige graal van planning in de zorg, daadwerkelijk succesvol gestalte heeft gekregen.”

Vakjury award organisatie profit: Rabobank
“Rabobank heeft vol overtuiging laten zien hoe het workforce management-team erin is geslaagd om alle lokale banken te betrekken bij het centrale planproces. Al het klantbedienend personeel van de filialen wordt nu meegenomen in het centrale planproces, zowel de baliediensten als de telefonische klantenservice.”

“Dat dit voor de lokale medewerkers nogal een omslag is, heeft het team goed onderkend én opgevangen; zo zijn er uitgebreide elearnings gemaakt voor medewerkers én managers en is het workforce management-team het land afgegaan, al dan niet virtueel, om alle vragen te beantwoorden en bezwaren weg te nemen.”

Vakjury award professional profit: Morena Merlo, VodafoneZiggo
“In de 16 jaar dat Morena Merlo bij VodafoneZiggo werkt heeft ze grotere projecten uitgevoerd, is ze een belangrijke gesprekspartner voor het budget en de capaciteitsplanning en vraagt ze medewerkers uit over verbetermogelijkheden in de planning. Daarbij heeft ze gewerkt aan haar ontwikkeling als adviseur, door steeds meer in gesprek te zijn met de verschillende stakeholders en zichtbaar te zijn in de organisatie.”

Vakjury award professional non-profit: Harmke Bakker, Ziekenhuis Gelderse Vallei
Harmke Bakker werkt sinds 2020 bij ziekenhuis Gelderse Vallei en heeft zich in korte tijd ontwikkeld op het gebied van planning. Zij werd tijdens de Covid-19 crisis verantwoordelijk voor de inrichting van de centrale planning. “Ze heeft met een strak implementatieplan en een nieuw aangeschaft plansysteem getoond dat ze visie, lef en doorzettingsvermogen heeft.”

WFM Impact Award: Sietse Bakker, NPO
In navolging van Ernst Kuipers kreeg dit jaar Sietse Bakker de WFM Impact Award. “De Executive Producer van het Eurovisiesongfestival zorgde ervoor dat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam een daverend succes was. Dat kon niet zonder een vlekkeloze planning, en Bakker zorgde ervoor dat de planning van alle verschillende disciplines zoals artiesten, beveiliging, publiek en catering naadloos op elkaar was afgestemd.”

Lifetime WFM Achievement Award: Willem van den Brink, Satisfact
Willem van den Brink is sinds mei dit jaar de directeur van Satisfact, een bureau dat bedrijven helpt om het werkklimaat te optimaliseren. Hij was eerder directeur en mede-eigenaar van PlanMen en voorzitter Expert Group Workforce Management van de Klantenservice Federatie.

“Mijn grote kracht ligt in de overall kennis van het workforce management-vakgebied welke ik in de afgelopen 20 jaar verzameld heb en nog steeds elke dag wordt verrijkt. Ik ben verheugd met de erkenning”, aldus Van den Brink, die ook gastcolleges geeft over het vak.

Publieksaward professional profit: Heleen Geerds, Unigarant
Heleen Geerds is sinds eind 2018 als planner actief bij Unigarant, het verzekeringsbedrijf van ANWB. Eerder werkte ze jarenlang voor IKEA en een zorginstelling in het Noorden.

Publieksaward professional non-profit: Judith Lanser, Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid
Judith Lanser is bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid actief als centrale planner. Eerder werkte ze meer dan tien jaar in de zorg voor voor Stichting Waardeburgh.