Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk implementeert Microsoft Dynamics 365

23 september 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Internationaal visserijbedrijf Cornelis Vrolijk werkt samen met IT-dienstverlener Cegeka aan de implementatie van een nieuw ERP-systeem.

De samenwerking tussen de twee partijen werd in oktober van vorig jaar aangekondigd. Cornelis Vrolijk had besloten dat het Microsoft Dynamics 365 wilde implementeren voor het draaien van zijn enterprise resource planning, en in navolging van een selectietraject, besloot het bedrijf te kiezen voor de expertise van Cegeka.

Met een historie in de visserij die zo’n 140 jaar teruggaat, is Cornelis Vrolijk een van de oudste – en anno 2021 ook de grootste – visserijbedrijven van ons land. In de loop der jaren heeft Cornelis Vrolijk zijn oorspronkelijke focus – het vangen van haring – verlegd naar andere gebieden. Zo is het internationale visserijbedrijf vandaag de dag actief in de vangst, kweek, verwerking en handel van allerlei soorten vis en garnalen.

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk implementeert Microsoft Dynamics 365

Met de groei van de organisatie – Cornelis Vrolijk genereert vandaag de dag een omzet van meer dan €450 miljoen, aanzienlijk meer dan de €335 miljoen die in 2016 werd omgezet – groeide ook de wens om bedrijfsprocessen efficiënter, schaalbaarder en beter inzichtelijk te maken.

Daarnaast wilde Cornelis Vrolijk meer inzicht in de realisatie van haar duurzaamheidsambities. Een stabiel en toekomstbestendig ERP-systeem is daarbij essentieel.

In de afgelopen tien maanden is hard gewerkt aan het ontwerpen en het bouwen van het nieuwe systeem. Recent is de eerste grote go-live mijlpaal bereikt: de eerste fase van het project is volgens Brigitte Sissingh, IT-manager bij Cornelis Vrolijk, volgens de requirements en planning afgerond.

“Dankzij het harde werk van verschillende collega’s en de fijne samenwerking met Cegeka, hebben we het project tijdig opgeleverd en is een mooie basis gelegd. De komende maanden zullen we het systeem verder uitbouwen en zal het ook bij diverse andere bedrijven binnen onze groep in binnen- en buitenland in gebruik genomen worden.”