Sander Boleij versterkt sustainable finance expertise van Synechron

15 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na meer dan twintig jaar in de financiële sector werkzaam te zijn geweest gaat Sander Boleij een nieuwe uitdaging aan in de consultancy. 

Per 1 september is Boleij in dienst bij Synechron, waar hij is aangesteld als Principal Consultant. Hij richt zich bij het internationale adviesbureau op sustainable finance, een onderwerp waarin hij in zijn 20+ jaar in de financiële sector uitgebreide ervaring heeft opgedaan.

Al in 2000, toen duurzaamheid in de financiële sector nog in zijn kinderschoenen stond, creëerde Boleij samen met een kleine groep ‘mede-believers’ de eerste duurzame beleggingsproposities van ING Bank. Gedurende zijn veertien jaar bij de grootbank was hij nog betrokken bij tal van duurzame initiatieven, zoals ING’s eerste ‘environmental & social risk policies’, gericht op het verduurzamen van het zakelijke kredietboek.

Sander Boleij, Principal Consultant, Synechron

Ook was hij onderdeel van het team dat de Equator Principles binnen ING implementeerde. Dit is een risk management raamwerk voor financiële instellingen, dat helpt bij het bepalen, beoordelen en managen van milieu- en sociale risico’s in hun projecten. Meer dan 100 banken wereldwijd hebben de Equator Principles omarmd binnen hun projectmanagement bedrijfsvoering.

De afgelopen elf jaar gaf Boleij als Manager Group Sustainability leiding aan de duurzame strategie van Van Lanschot Kempen. In deze rol leidde hij de ontwikkeling van talloze verduurzamingsprojecten, waaronder nieuwe duurzame beleggingsproposities en een groenhypotheek, en hielp hij de bank te voldoen aan richtlijnen als de 'Principles for Responsible Investment’, ‘Sustainable Development Goals’, ‘Integrated Reporting’ en de ‘EU Taxonomy’.

Susanne Guntermann, hoofd van Synechron in Nederland, laat weten verheugd te zijn met de aanstelling van Boleij: “We zijn heel blij dat Sander onze Sustainable Finance practice komt versterken met zijn schat aan ervaring, netwerk en gedrevenheid om de financiële sector te verduurzamen.”

De Sustainable Finance-praktijk van Synechron helpt financiële instellingen om duurzaamheid volledig te integreren in hun business. Zo ondersteunt het bedrijf haar klanten met behulp van technologische, innovatieve en datagedreven duurzaamheidsoplossingen bij de implementatie van duurzame wet- en regelgeving, het inschatten van klimaatrisico’s en de integratie van ESG-data in beleggingsprocessen.

Voorbeelden van proposities zijn de ESG Booster voor beleggingsproducten en de ESG Navigator voor de duurzaamheidsbepaling van mid-corporates en mkb-bedrijven. 

“Synechron beschikt over de kennis, de ervaring en het netwerk om een belangrijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de financiële sector. Ik kijk er daarom erg naar uit om de sustainable finance activiteiten van Synechron de komende jaren verder uit te bouwen”, besluit Boleij.