Lucas Kuipers over zijn keuze voor strategieconsultancy in de zorg

23 september 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Per 1 oktober treedt Lucas Kuipers in dienst als Strategist bij Gupta Strategists. Waarom hij voor het strategisch adviesbureau voor de zorg kiest? “Tijdens mijn tijd als werkstudent maakte ik uit eerste hand de steile leercurve in de strategieconsultancy mee, de passie van Gupta voor de zorg en de unieke werksfeer binnen het bedrijf.” 

Voor Kuipers was het nooit de vraag of hij binnen de adviesbranche aan de slag zou gaan, maar wanneer. “De strategieconsultancy staat al sinds mijn derde studiejaar bovenaan mijn lijstje van potentiële sectoren”, vertelt hij. Over enkele weken zal dan ook deze droom uitkomen, hoewel Kuipers met zijn stap geen voor hem onbekend terrein betreedt.

Tussen september 2020 en maart van dit jaar liep Kuipers namelijk reeds zeven maanden stage bij Gupta Strategists. “Ik vind de zorg een fascinerend werkgebied omdat verbeteringen in de zorg iedereen raken, de zorg steeds belangrijker wordt en er altijd wat verbeterd kan worden”, zegt Kuipers over zijn interesse in de branche. En zo kwam hij dan ook snel uit bij Gupta Strategists, een van de weinige partijen binnen het adviessegment die zich volledig toelegt op strategische vraagstukken binnen de gezondheidszorg.
Lucas Kuipers, Strategist, Gupta StrategistsAls werkstudent deed Kuipers binnen Gupta al uitgebreide en relevante ervaring op. Zo ondersteunde hij iedere week een ander projectteam met kwantitatieve en kwalitatieve analyses. “Hierdoor heb ik veel over de verschillende aspecten van strategie consultancy in de zorg geleerd. Dit betekent dat ik zowel zorginhoudelijk veel geleerd heb, maar ook veel over het structureren van informatie en het opbouwen van een verhaallijn”, legt hij uit.

Verantwoordelijkheid

Gevraagd naar wat in die tijd een hoogtepunt is geweest, geeft Kuipers aan dat dit niet zozeer zat in een project waar hij bij ondersteunde, maar vooral bij een project dat hij samen met een andere werkstudent mocht vormgeven. “In de aanloop naar de verkiezingen hebben wij een analyse gedaan van de verschillende partijprogramma’s op een set aan zorggerelateerde onderwerpen om zo de potentiële implicaties van een nieuw regeerakkoord in kaart te brengen”, geeft hij aan. 

Kuipers vult aan: “Dit project sprong eruit omdat we hier de kans kregen zelfstandig een project van begin tot eind te coördineren.  In deze periode hebben we de ervaring die we bij de andere projecten hebben opgedaan in de praktijk kunnen brengen en uiteindelijk aan de andere Gupta collega’s kunnen presenteren.”

Goede begeleiding

Verder wijst hij op de goede begeleiding die hij binnen Gupta bij de diverse projecten heeft ervaren. “Ook al hebben we door COVID maar drie dagen op kantoor kunnen zitten, vond ik het erg fijn werken met alle collega’s bij Gupta. In elk project werd benadrukt dat wij niet voor, maar mét de collega’s werkten en zo voelde dit ook.” 

Hij licht verder toe: “Voor de projecten waar we meerdere weken aan werkten kwamen we vaak aan het begin samen om onze leerdoelen voor het project te bespreken, wat dan weer terugkwam bij de afronding van het project. In de kortere projecten was er ook veel ruimte voor feedback en contact. Op deze manier was het niet alleen een leuke bijbaan maar ook een leerzame ervaring.”

Cultuur van vertrouwen

Los van de inhoudelijke match is het vooral de interne atmosfeer die hij waardeert bij Gupta, waar hij zich als werkstudent, zoals hij aangeeft, “als een vis in het water” voelde, “met name door de collega’s en de werksfeer”. Kuipers wijst in dat kader op de volgens hem “onderscheidende bedrijfscultuur” van Gupta, die vooral is gestoeld op het vertrouwen in de eigen werknemers.

“Bij veel andere werkgevers zijn er veel regels, van je aantal vakantiedagen tot aan wat er precies gedeclareerd mag worden. Bij Gupta zijn (veel van) deze regels vervangen voor verantwoordelijkheid, met de gedachte dat de werknemers situaties zelf beter kunnen inschatten. Dit zorgde ervoor dat we bij situaties die niet in een keer duidelijk waren we gewoon konden bedenken wat goed en logisch voelt. Dit maakt het fijn werken, als een werkgever vertrouwen in jou heeft wil je dit natuurlijk terugbetalen.” 

Genoeg redenen dus om nu terug te keren naar Gupta Strategists, waar Kuipers per 1 oktober als Strategist aan de slag gaat. Hij wordt daarmee onderdeel van het 35-koppige team van het strategiebureau, dat werkt voor zorginstellingen, zorgverzekeraars, toezichthouders en financiers.