Ruben Eikenaar start als Consultant bij MitH Management

17 september 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Na meer dan zes jaar voor het Ministerie van Defensie werkzaam te zijn geweest, maakt Ruben Eikenaar de overstap naar de consultancybranche.

Per september is Eikenaar aan de slag gegaan als Data, IT & Security Consultant bij MitH Management, een jong adviesbureau gespecialiseerd in organisatieadvies, cyberdiensten en interim management binnen de Nederlandse vitale infrastructuur. “We zijn trots dat Ruben ons team komt versterken”, laat MitH Management oprichter Jorik van Vilsteren weten.

Bij het Ministerie van Defensie was Eikenaar meest recentelijk actief als Security Analist. Daarvoor bekleedde hij diverse rollen binnen het cyberdomein.

Ruben Eikenaar, Consultant, MitH Management“Ik ben geïnteresseerd in de technische aspecten van cyberbeveiliging, maar ook in de mensen en de menselijke factoren die van groot belang kunnen zijn voor het beveiligen van online assets”, zo stelt Eikenaar op zijn LinkedIn.

Van Vilsteren: “Ruben heeft – door met de voeten in de klei te staan – het vakgebied cybersecurity tot zich gemaakt en kan op basis van deze opgedane kennis en ervaring waarde toevoegen aan opdrachtgevers uit de vitale infrastructuur.”

Bij MitH Management gaat hij zich enerzijds richten op het ondersteunen van klanten in het opschroeven van hun cyberweerbaarheid, en anderzijds bijdragen aan de groeiambities van MitH Management.

Volgens diverse onderzoeken behoort cybersecurity vandaag de dag tot een van de belangrijkste prioriteiten van CIOs, en zelfs CEOs. Dit komt door het groeiende gebruik van digitale kanalen, maar ook door de groeiende impact van aanvallen en incidenten – vorig jaar bedroeg de totale schade als gevolg van aanvallen van cybercriminelen op meer dan €10 miljard in ons land alleen, zo bleek uit berekeningen van Deloitte.