Jorik van Vilsteren over de dienstverlening van MitH Management

02 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Drie jaar geleden startte Jorik van Vilsteren zijn eigen adviesfirma: MitH Management. De oprichter vertelt over de dienstverlening en het profiel van het consultancybureau uit Zwolle. 

MitH Management is een organisatie- en adviesbureau voor organisaties binnen de Nederlandse vitale infrastructuur, met focus op vraagstukken op het gebied van data, IT en security. MitH staat voor Make it Happen, wat afgeleid is van de belangrijkste doelstelling van het bureau: het kunnen omzetten van een goed idee in concrete actie en deze beweging op professionele en enthousiaste wijze te begeleiden. 

De dienstverlening van MitH Management bestaat uit een drietal soorten consultancy: operations consulting (focus op procesoptimalisaties, process redesign en/of het begeleiden van verandertrajecten), cyberadvies (focus op het versterken van de cyberdienstverlening), en technologie (focus op IT, systeemimplementaties, data en IT security). 

Jorik van Vilsteren, Oprichter, MitH Management

De aanpak van MitH Management kenmerkt zich als kundig, integer, betrouwbaar en vernieuwend, waarbij duurzaam en vitaal belangrijke aspecten zijn. Om bovenstaande tot uiting te laten komen in de dagelijkse operatie, heeft MitH Management uitzonderlijk veel aandacht voor de balans tussen de medewerker/consultant, de opdrachtgever en de eigen organisatie. 

Duurzaam en vitaal

MitH Management wil duurzame relaties opbouwen op basis van vertrouwen met haar klanten, enerzijds door inhoudelijk als betrouwbare sparringspartner te fungeren met bewustzijn van de omgeving en aandacht voor het grotere geheel, anderzijds door van begin tot eind veel tijd en energie te stoppen in het managen en engagen van stakeholders. 

Een duurzame relatie met klanten is belangrijk, maar die komt enkel en alleen tot stand met medewerkers die zich kunnen identificeren met MitH Management en plezier halen uit hun werkzaamheden bij opdrachtgevers.

Ook hier speelt duurzaamheid en vitaliteit een belangrijke rol, daarom heeft MitH Management gekozen voor een 100% vast salaris gecombineerd met een gunstige leasefietsregeling en vinden er bindende en boeiende evenementen plaats, die bijdragen aan de identiteit van MitH Management. 

Daarnaast sponsort MitH Management lokale sportinitiatieven, zoals Goalball Zwolle, waarbij mensen met een oogaandoening toch in staat zijn om een balsport te kunnen doen (Make it Happen). Tot slot zet MitH Management een percentage van de winst in voor het planten van bomen om zodoende actief bij te dragen aan de grootste uitdaging op dit moment, namelijk de klimaatverandering. 

Concrete rollen

Consultants van MitH Management worden ingezet voor de (tijdelijke) invulling van de volgende rollen: projectmanager, change manager, test manager/coördinator, transitiemanager, informatie -analist, businessanalist, security-analist en information security officer. 

MitH Management draagt op herkenbare wijze bij aan de creatie van waarde voor opdrachtgevers op basis van internationaal geldende standaarden (onder andere PRINCE2, SAFe, NIST, ITIL, BISL).