Arjan Buursink over zijn terugkeer naar management consulting

09 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tien jaar geleden verliet Arjan Buursink een Big Four-kantoor om aan de slag te gaan in de bankensector. Inmiddels is hij alweer enige tijd teruggekeerd naar de wereld van management consulting. Hij vertelt over zijn frisse start bij boutique financieel advieskantoor ACE Company.

Het in 2006 opgericht ACE Company opereert vanuit zijn kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Het bureau ondersteunt klanten in de financiële sector door met hen samen te werken aan strategie en door regelgedreven verandertrajecten te begeleiden, faciliteren en uit te voeren.

Arjan Buursink trad in mei van dit jaar in dienst bij het adviesbureau, na meer dan tien jaar te hebben gewerkt bij grootbank Rabobank. De voormalig Big Four-senior consultant kwam in contact met ACE Company, en na te hebben gesproken over de ambities van het bureau besloot hij dat de tijd rijp was om opnieuw aan de slag te gaan in de zakelijke dienstverlening. 

Arjan Buursink, Principal Consultant, ACE

“Ik heb met veel plezier bij de Rabobank gewerkt en daar veel geleerd”, legt Buursink uit. “Nadat ik met ACE had gesproken raakte ik echt geïnteresseerd in het bedrijf, gezien de kernwaarden en het feit dat het een groeiende startup is. Ook de ambities van ACE en met name van zijn label ACT [gericht op de ontwikkeling van RegTech-producten en -diensten] spraken mij erg aan. Het is een levenslange wens van mij om deel uit te maken van een team dat zijn eigen softwareproduct ontwikkelt.”

Voorafgaande aan zijn tijd bij Rabobank was Buursink werkzaam voor zakelijke dienstverleners Deloitte en Capgemini. Afgelopen mei raakte hij onder de indruk van de positionering van ACT als kleiner en gespecialiseerd bedrijf. De relatief geringe omvang van het bureau betekent volgens Buursink dat de medewerkers en hijzelf veel meer impact kunnen maken op de koers van het bedrijf, in lijn met de ambitieuze groeiplannen van het bureau voor de toekomst.

Buursink licht toe: “Het is iets wat ik echt fascinerend vind... Tot nu toe beleef ik veel plezier aan de zeer positieve en creatieve sfeer en aan de samenwerking met de slimme senior professionals van ACT. Ik kijk er echt naar uit om mee te bouwen aan de diensten en het team bij ACT.”

Met meer dan vijftien jaar aan ervaring in de financiële sector vormen de kennis en expertise van Buursink een belangrijke aanwinst voor ACT. In zijn rol als Principal Consultant ligt zijn focus op data science-toepassingen binnen de financiële sector evenals RegTech-toepassingen. Zijn rol als data scientist sluit volgens Buursink “heel goed aan bij mijn achtergrond als statisticus”. Die ervaring was belangrijk in zijn eerste opdrachten voor ACT, zo erkent hij.

“In de eerste drie maanden hebben we gewerkt aan een reeks proposities waar we onze klanten mee konden helpen”, legt hij uit. “Veel van de input kwam voort uit mijn persoonlijke ervaring bij een bank. Ik ben bekend met de problemen waar een bank mee te maken heeft, dus dat helpt bij het ontwikkelen van proposities met oplossingen voor hun problemen.”