Marieke van Heteren leidt Technology-praktijk van KPMG

07 september 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft een nieuwe leider benoemd voor zijn Technology-praktijk: de 51-jarige Marieke van Heteren.

Van Heteren neemt meer dan twintig jaar werkervaring in de technologiesector mee naar het accountancy- en advieskantoor. Gedurende deze periode heeft ze volgens Edwin Herrie, partner en lid van de Raad van Bestuur van KPMG in ons land, “vele successen op het vlak van technologie, innovatie, verandermanagement en klantrelaties geboekt”, wat in haar nieuwe rol van pas zal komen.

De Technology-praktijk is een van de snelst groeiende afdelingen van KPMG, mede dankzij de toenemende digitale investeringen in zowel de private als publieke sector. De circa 500 medewerkers van de praktijk leveren digitaal strategisch advies aan klanten, helpen hen met de implementatie van IT-plannen en met het bouwen en uitrollen van onder andere Microsoft-, SalesForce-, ServiceNow- en SAP-systemen. Ook cybertechnologie vormt een belangrijke dienst van de praktijk.

Marieke van Heteren, Head of Technology, KPMG

“Wij helpen organisaties bij hun digitale en technologische vooruitgang”, vat Herrie het samen, die sinds vorig jaar de Advisory-portefeuille onder zijn hoede heeft.

Van Heteren is de eerste vrouw die deze rol bekleedt binnen KPMG in Nederland. Ze werkte hiervoor acht jaar lang voor softwarebedrijf SAP, waar ze verantwoordelijk was voor de digitale dienstverlening in Nederland. Daarvoor was ze werkzaam als Director IT bij ASML. Ze startte haar loopbaan bij Atos, waar ze in meer dan 17 jaar verschillende commerciële, delivery en change management functies vervulde.

“Het is voor mij een geweldige uitdaging om de stap te maken naar een organisatie met zo’n rijke historie”, vertelt Van Heteren in reactie op haar benoeming. “KPMG groeit hard in het digitale domein. Aan mij de taak om samen met een geweldig team van experts die groei in goede banen te leiden, met als belangrijkste doel onze klanten te helpen met hun digitale transformatie.”