Inhousedag: Ontmoet SparkOptimus en digital strategy consulting

03 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind deze maand organiseert SparkOptimus de nieuwste editie van zijn inhousedag. Het belooft volgens het bureau een dag vol actie te worden, waarbij de masterstudenten worden ingevoerd in de wereld van digital strategy consulting.

Met meer dan 100 consultants werkzaam vanuit kantoren in Amsterdam, Düsseldorf en Zürich is SparkOptimus een internationaal adviesbureau gespecialiseerd in de strategische aspecten van digitale transformatie. Het adviesbureau ondersteunt bestuurders en managers met het realiseren van technologiegedreven groei, het transformeren van de manier waarop zij hun klanten bedienen en organisatieverandering. 

Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar zijn dienstverlening is SparkOptimus continu op zoek naar nieuwe talenten. Tijdens de inhousedag op 24 september zal SparkOptimus in zijn Amsterdamse kantoor talentvolle en ambitieuze masterstudenten ontvangen en hen informeren over en enthousiasmeren voor digital strategy consulting.

Ontmoet SparkOptimus en digital strategy consulting

Veelzijdig programma

De masterstudenten krijgen een veelzijdig programma voorgeschoteld met uiteenlopende presentaties, interactieve sessies en cases – allemaal erop gericht de deelnemers te helpen zich te oriënteren en na te denken over een loopbaan in consulting.

Claire Broeders, een deelnemer aan een eerdere editie van SparkOptimus’ inhousedag en inmiddels als ‘Sparkie’ (zoals medewerkers intern genoemd worden) werkzaam bij het bureau, geeft aan: “De inhousedag heeft mij duidelijkheid gegeven over hoe het is om te werken in strategy consulting en aan digitale transformaties. De combinatie van trainingen, een case, en de informele gesprekken met Sparkies tijdens de lunch en borrel gaven mij een mooi beeld van hoe een dag van een consultant eruit kan zien.”

Bij de aanstaande editie van het event zullen de consultants van SparkOptimus aftrappen met een introductie rondom digitale disruptie, waarbij ze levendige voorbeelden uit de praktijk zullen aanhalen. Volgend op deze mini-academy, krijgen de deelnemers een training over agile werken (nog altijd een van de grootste hypes binnen het zakelijke landschap) en mogen zij hun vaardigheden demonstreren in een uitdagende klantcase.

Informele bedrijfscultuur

Naast deze “inhoudelijke en zakelijke insteek” van het event, zo vertelt Broeders, geeft de inhousedag deelnemers ook een kijkje in de informele bedrijfscultuur van SparkOptimus. “De discussies met consultants waren bijzonder nuttig, en hielpen me het DNA van het kantoor te begrijpen, en hoe Sparkies het ‘work hard’-aspect combineren met plezier en een hechte cultuur.”

Zijn de deelnemers aan de inhousedag enthousiast geraakt en hebben zij zich tijdens het event in de kijker weten te spelen bij SparkOptimus, dan kunnen zij mogelijk een uitnodiging voor een eerste ronde-gesprek tegemoet zien, en wellicht in de voetsporen treden van Broeders.

De SparkOptimus-consultant besluit: “Het evenement heeft mij ervan overtuigd SparkOptimus bovenaan mijn lijst te zetten…een geweldige beslissing, want ik werk nu al meer dan twee jaar met veel plezier bij het bedrijf.”