Een rondje langs zes zomerdeals van M&A-adviseur Aeternus

05 augustus 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Terwijl velen eindelijk weer eens vakantie kunnen vieren in het buitenland draait Aeternus deze zomer volop door. Sinds eind juni zag het M&A-kantoor al zes deals tot een succesvolle closing komen. Een rondje langs de verschillende transacties.

RED Security | SAFENED

Gisteren maakten beveiligingsbedrijven RED Security en SAFENED bekend de krachten te bundelen. Door deze samenwerking krijgt het nieuwe bedrijf met 400 medewerkers een leidende marktpositie in Zuid-Nederland.

Aeternus begeleidde RED Security tijdens het traject, met een dealteam bestaande uit Jacques Jetten en Juul Ketelaars. RED Security is gevestigd in Roermond en is actief in Limburg, Brabant en Gelderland. De grotere samenwerkingspartner SAFENED (ruim 250 medewerkers) is actief in de Randstad, Brabant, Gelderland en Limburg.

Een rondje langs zes zomerdeals van M&A-adviseur Aeternus

Wall!Supply | Grandeco

Vorige week werd de verkoop van wandbekledingsbedrijf Wall!Supply aan zijn wereldwijde branchegenoot Grandeco Wallfashion Group beklonken. In lijn met zijn groeistrategie betreedt Grandeco met de overname het segment voor 3D-wandbekleding – denk bijvoorbeeld aan behang dat eruitziet als bakstenen of houten wand. Met het ontwerpen, produceren en verkopen heeft Wall!Supply naar eigen zeggen een “leidende positie verworven in de Europese doe-het-zelf-handel.”

Jacques Jetten en Rob Woodford van Aeternus begeleidden Wall!Supply bij de verkoop aan Grandeco, dat met de acquisitie doorgroeit naar een omzet van €100 miljoen.

Coppens Diervoeding | Koninklijke De Heus

Slechts drie dagen daarvoor werden de handtekeningen gezet onder het verkoopcontract waarmee Coppens Diervoeding in handen kwam van Koninklijke De Heus. De twee familiebedrijven bundelen hun krachten om de productie van varkens- en vleeskuikenvoeders te flexibiliseren en de aanwezige capaciteit optimaal te benutten.

De aandeelhouders van Coppens werden vanuit Aeternus bijgestaan door Eric de Ruijter, Patrick Cox en Koen van Bussel. Gezien de uitdagende nationale marktomstandigheden en wereldwijde kansen zagen Aeternus en Coppens in Koninklijke De Heus de beste strategische partner. 

Twister

Eerder in juli begeleidde Aeternus mediabedrijf Twister Media Group bij de verkoop van een minderheidsbelang. Twister is misschien niet bij iedereen bekend, maar de programma’s waaraan het meewerkt waarschijnlijk wel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van content en het creëren van interactie met het publiek, en deed dat onder meer voor Big Brother, het Eurovisie Songfestival, The Voice of Germany en The Voice of Switzerland.

De verkoop van de aandelen moet eigenaar Frank Vaessen en CEO Fulco Vaessen helpen bij de uitbouw van het mediabedrijf. “Ik heb de samenwerking met Aeternus als verfrissend, transparant en daadkrachtig ervaren”, blikt Vaessen terug op het dealtraject. “Met de ‘voetjes op de grond’-mentaliteit onderscheidt Aeternus zich.”

Vier audicienbedrijven

Bij de verkoop van een belang in vier audicienbedrijven – ook vorige maand afgerond – begeleidde Aeternus zowel de kopende als verkopende partij, vanaf de intentieovereenkomst tot en met de closing. Filos Beheer (Roel Vrijmoed) verkocht een deel van de aandelen van Stufkens Hoorcentrum, Kruytzer Horen, Gijsen Horen en ’t Beste Oor in St. Michielsgestel en Vught aan Juuno Beheer (Dennis Schreven).

De twee partijen zullen nauw met elkaar gaan samenwerken om de groep van audicienbedrijven verder te laten groeien. Vanuit Aeternus trad Bas van Soest op als adviseur en Maartje Korten als analist. “Wij feliciteren beide heren met deze geslaagde transactie en wensen hen veel succes toe”, aldus Aeternus.

Microfan | Stienen BE

Ten slotte de overname van Microfan door Stienen Bedrijfselektronica (BE), die in juni tot een goed einde kwam. De twee Limburgse branchegenoten en familiebedrijven bundelen hun krachten en “creëren de toekomst van dierwelzijn en stalautomatisering”, aldus Microfan-directeur Peter van Issum. “Tegelijkertijd geven wij op deze wijze invulling aan het borgen van de continuïteit van ons familiebedrijf.”

Beide bedrijven ontwikkelen besturings-, automatiserings- en klimaatsystemen voor de intensieve veehouderij. Aeternus stond Microfan bij, en zag in Stienen BE de beste koper.

“De samenwerking op het vlak van ontwikkeling en schaalvergroting biedt kansen voor beide bedrijven in een sterk veranderende markt. Met name op het gebied van dierwelzijn, web-based oplossingen en datamanagement liggen grote kansen en uitdagingen voor de toekomst”, aldus het M&A-kantoor.